7:50 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Εξερράγη το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη

Έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη σημειώθηκε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ, ανακοινώθηκε από το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η έκρηξη δεν δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για τους κατοίκους.

“Αυτό που ήταν άλλοτε μια λίμνη από λάβα που κρύωνε, είναι τώρα ένα νέο ρήγμα που εκρήγνυται”, ανέφερε η αρμόδια για τα ηφαίστεια υπηρεσία του USGS.

Το επίπεδο συναγερμού για το Κιλαουέα αυξήθηκε από “Παρακολούθηση” σε “Προειδοποίηση” και ο χρωματικός κώδικας για την αεροπορία από “Πορτοκαλί” σε “Κόκκινο”, καθώς αξιολογούνται αυτή η νέα έκρηξη και οι κίνδυνοι που ενδεχομενως δημιουργεί, ανακοίνωσε το USGS.

Το αυξημένο επίπεδο συναγερμού και του χρωματικού κώδικα σημαίνει ότι μια επικίνδυνη έκρηξη “είναι επικείμενη, αναμένεται ή είναι ενδεχόμενη”, σύμφωνα με τον ιστότοπο του USGS.

Η έκρηξη δεν σημειώθηκε σε περιοχή με κατοικίες και είναι πλήρως περιορισμένη μέσα στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων της Χαβάης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Hawaii News Now, που επικαλείται αξιωματούχους.

Διαβάστε ακόμη 

Στον ωκεανό η λάβα του ηφαιστείου της Λα Πάλμα. Ανησυχία για την έκλυση τοξικών αερίων

Το ηφαίστειο της Λα Πάλμα βρίσκεται σε μια νέα ακόμη πιο έντονη φάση έκρηξης

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας