13:39 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Εξώδικο Αγγελή στη "δημοκρατία" για τη δήθεν υποκλοπή στοιχείων του FBI

Εξώδικο Αγγελή στη "δημοκρατία" για τη δήθεν υποκλοπή στοιχείων του FBI

Νέο εξώδικο Αγγελή! Εξώδικο στην εφημερίδα “δημοκρατία” για δυο δημοσιεύματα τα οποία τον εμφάνιζαν να έχει υποκλέψει τα στοιχεία του FBI από το αρχείο των εισαγγελέων Διαφθοράς, έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της κας Τουλουπάκη, Ιωάννης Αγγελής.

Στο εξώδικό του ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός ισχυρίζεται ότι τα δημοσιεύματα της 3ης και 4ης Ιουνίου 2020 “διαστρεβλώνουν την αλήθεια σε μια ποινική έρευνα, που έχω εμπλακεί όχι ως ιδιώτης, αλλά ως Επόπτης άλλων υφισταμένων μου εισαγγελικών λειτουργών, κατά το χρονικό διάστημα από 05-10-2018 μέχρι και 16-01-2019”.

Επιπλέον ο κ. Αγγελής ξεκαθαρίζει ότι τα δήθεν υποκλαπέντα έγγραφα “περιήλθαν νομίμως στην κατοχή μου στα πλαίσια των εποπτικών μου καθηκόντων, με βάση την υπ’ αριθμ. 13206/28-11-2018 νόμιμη παραγγελία μου προς την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία μου τα υπέβαλε με το υπ’ αριθμ. 12 ΕΜΠ/28-11-2018 διαβιβαστικό της”, ενώ κάνει λόγο για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του.

Ακολουθεί ολόκληρο το εξώδικο του κ. Αγγελή:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ

Του Ιωάννη Αγγελή του Εμμανουήλ, Αντεισαγγελέως  του Αρείου Πάγου, κατοικοεδρεύοντος επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αρ. 121 (Άρειος Πάγος, ΤΚ 11522).

ΠΡΟΣ

 

  1. Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε», ιδιοκτήτρια της ημερήσιας εφημερίδας με τον τίτλο «δημοκρατία», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ερατοσθένους, αρ. 1 (ΤΚ 11635) και εκπροσωπείται νόμιμα.
  2. Τον Ιωάννη Φιλιππάκη, εκδότη της ημερήσιας εφημερίδας με τον τίτλο «δημοκρατία», κάτοικο ομοίως.
  3. Την Μαρία Παναγιώτου, μέλος της ομάδας αρχισυνταξίας και αρθρογράφο της εφημερίδας με τον τίτλο «δημοκρατία», κάτοικο ομοίως.

Κυρία και κύριοι,

με πραγματική έκπληξη και αγανάκτηση, έλαβα γνώση των υπ’ αριθμ. 2781 και 2782 εντύπων της εφημερίδας σας, που κυκλοφόρησαν την 03-06-2020 και 04-06-2020, αντίστοιχα, στα εξώφυλλα και εσώφυλλα των οποίων περιλαμβάνονται δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στο πρόσωπό μου και τα οποία βρίθουν αναληθειών, είναι δε λίαν παραπλανητικά, συκοφαντικά και εν γένει προσβλητικά για την τιμή και την υπόληψή μου.

Προ πάντων όμως, διαστρεβλώνουν την αλήθεια σε μια ποινική έρευνα, που έχω εμπλακεί όχι ως ιδιώτης, αλλά ως Επόπτης άλλων υφισταμένων μου εισαγγελικών λειτουργών, κατά το χρονικό διάστημα από 05-10-2018 μέχρι και 16-01-2019.

Ειδικώτερα, στο εξώφυλλο του υπ’ αριθμ. 2781 εντύπου της εφημερίδας σας, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 03-06-2020, υπάρχει η φωτογραφία μου και εκατέρωθεν αυτής οι εξής τίτλοι: «Αδιανόητο Ατόπημα! Ο Αγγελής δημοσιοποίησε έγγραφα του FBI που είχε υποκλέψει» και «Πήγε να παραστήσει τον ήρωα, αλλά τελικά έσκαψε το λάκκο του (και της Ράικου)!».

Περαιτέρω, στη σελίδα 12 του ίδιου ως άνω δημοσιεύματος, περιλαμβάνεται άρθρο, που υπογράφεται από την κ. Μαρία Παναγιώτου, με τίτλο «Έγγραφα του FBI στην προανακριτική που καίνε Ράικου-Αγγελή». Στο συγκεκριμένο άρθρο, αναφέρονται μεταξύ άλλων επί λέξει τα εξής: «Το πλέον συγκλονιστικό, όμως, είναι ότι τα έγγραφα αυτά παρέδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο ίδιος ο κ. Αγγελής, ενώ έχουν έρθει στην κατοχή του με παράνομο τρόπο….όπως είχε γίνει ήδη γνωστό ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε εισβάλειστην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και πήρε παρανόμωςσε στικάκι σειρά εγγράφων, χωρίς να έχει την απαιτούμενη τότε άδεια από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όπως η ίδια έχει καταθέσει. Δεν θα έπρεπε λοιπόν ο κ. Αγγελής να έχει διωχθεί για παράνομη υπεξαγωγή εγγράφων;».

Επίσης, στο υπ’ αριθμ. 2782 φύλλο της εφημερίδας σας, που κυκλοφόρησε σήμερα, Πέμπτη 04-06-2020, υπάρχει φωτογραφία μου πλάι στη φωτογραφία του τέως Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και αριστερά των φωτογραφιών τίθεται ο εξής τίτλος: «Οι διαρροές εγγράφων του FBI κρύβουν μεθόδευση Αγγελή-Προανακριτικής». Επίσης, στη σελ. 11 του ίδιου δημοσιεύματος, περιλαμβάνεται ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Οργανωμένο το σχέδιο στην υπόθεση NOVARTIS!» και με υπότιτλο «Ο Αγγελής κόβει..η Προανακριτική ράβει.».

Επειδή τα παραπάνω από εσάς αναγραφόμενα ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και την αλήθεια,

Επειδή ουδέποτε έχω υποκλέψει έγγραφα, ούτε ως ιδιώτης, ούτε ως εισαγγελικός λειτουργός, ούτε και έχω εισβάλει παράνομα σε οποιαδήποτε εισαγγελική υπηρεσία, είτε κατά το χρόνο που επόπτευα την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ούτε και σε οποιοδήποτε άλλο χρονικό σημείο,

Επειδή τα αναφερόμενα από εσάς ως δήθεν υποκλαπέντα έγγραφα, περιήλθαν νομίμως στην κατοχή μου στα πλαίσια των εποπτικών μου καθηκόντων, με βάση την υπ’ αριθμ. 13206/28-11-2018 νόμιμη παραγγελία μου προς την Εισαγγελία Διαφθοράς, η οποία μου τα υπέβαλε με το υπ’ αριθμ. 12 ΕΜΠ/28-11-2018 διαβιβαστικό της,

Επειδή όλες μου οι υπηρεσιακές ενέργειες, τόσον κατά το χρόνο της εποπτείας μου όσον και πριν και μετά απ’ αυτήν, υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι νόμιμες, προσκολλημένες στο γράμμα και στο πνεύμα του Νόμου, μακριά από κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα, χωρίς οποιαδήποτε μεθόδευση με την προανακριτική επιτροπή της Βουλής ή με οποιονδήποτε άλλον,όπως ψευδώς και συκοφαντικώς μου αποδίδετε και αφήνετε να εννοηθεί,

Επειδή όλες μου οι υπηρεσιακές ενέργειες περιγράφονται στις από 15-12-2018, 07-01-2019 και 21-02-2019 νόμιμες αναφορές μου προς την εποπτεύουσα εμένα πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου,

Επειδή ειδικώτερα, η τελευταία μου ενέργεια σχετικά με τη διαβίβαση των δήθεν απορρήτων πληροφοριακών σημειωμάτων, που έχουν ληφθεί δήθεν στα πλαίσια νόμιμης δικαστικής συνδρομής, περιγράφεται αναλυτικώς στην από 01-06-2020, εκ δεκαοκτώ (18) σελίδων διαβιβαστική αναφορά μου, προς την προανακριτική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, ύστερα από σχετικό αίτημά της, κατά την άσκηση των εισαγγελικών της καθηκόντων,

Επειδή αποκρύψατε επιμελώς και εκ του πονηρού, το περιεχόμενο της παραπάνω  από 01-06-2020 διαβιβαστικής αναφοράς μου, η οποία σημειωτέον, λόγω του ιδιαίτερου νομικού και πραγματικού ενδιαφέροντός της, σας ήταν γνωστή, καθόσον δημοσιεύθηκε εξ ολοκλήρου στα περισσότερα ηλεκτρονικά και μη, μέσα ενημέρωσης.

Επειδή οι ως άνω τίτλοι και οι αναφορές σας στο πρόσωπό μου είναι παντελώς ψευδείς, συκοφαντικοί, παραπλανητικοί, μακράν της πραγματικότητος και της αλήθειας.

Επειδή με τα δημοσιεύματά σας, πλήττεται παρανόμως και βάναυσα η προσωπικότητά μου, ως εν ενεργεία Ανωτάτου Εισαγγελικού Λειτουργού, ο οποίος εκτελεί τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά του, μακράν κάθε πολιτικής και κομματικής σκοπιμότητος, την οποία προσπαθείτε να του αποδώσετε,

διαμαρτυρόμενος έντοναγια την παραπάνω περιγραφόμενη συμπεριφορά σας,

Σας καλώ, όπως, με τη λήψη της παρούσης μου και στο αμέσως επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας,

άρετε την σε βάρος μου τελεσθείσα υπαίτια προσβολή της προσωπικότητός μου, να ανακαλέσετε με τον πλέον πρόσφορο και προσήκοντα τρόπο, ήτοι δηλαδή με δημοσίευμα στην εφημερίδα σας και με ανάλογο τίτλο στο εξώφυλλο αυτής, τις ανωτέρω αναφορές σας σε βάρος μου, αποκαθιστώντας την αλήθεια σχετικά με το πρόσωπό μου, ήτοι δηλαδή, ότι εγώ δεν υπέκλεψα οποιοδήποτε έγγραφο, ότι όσα έγγραφα έχω καταθέσει ενώπιον της προανακριτικής Επιτροπής περιήλθαν στην κατοχή μου νομίμως και στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, ως Επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς και πως δεν υφίσταται εκ μέρους μου οποιαδήποτε μεθόδευση εμού μετά της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής ή οποιουδήποτε άλλου και να παραλείψετε στο μέλλον κάθε προσβολή της προσωπικότητός μου, άλλως,

Σας δηλώ ότι θα ασκήσω ενώπιον της Δικαιοσύνης, όλες τις νόμιμες αξιώσεις μου, για την προστασία της προσωπικότητός μου και την αποκατάσταση της αλήθειας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα στηνανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε», ιδιοκτήτρια της ημερήσιας εφημερίδας με τον τίτλο «δημοκρατία», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ερατοσθένους, αρ. 1 (ΤΚ 11635) και εκπροσωπείται νόμιμα, προς γνώσιν και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων αυτή ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα 04-06-2020

Ο εξωδίκως καλών-δηλών

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας