Φ. Σταφυλοπάτης: Νύχτα τρόμου στην Εκάλη

Φ. Σταφυλοπάτης: Νύχτα τρόμου στην Εκάλη

Η βίλα του γνωστού εφοπλιστή Φραγκίσκου Σταφυλοπάτη μπήκε στο στόχαστρο ένοπλων ληστών όταν το βράδυ της Τετάρτης όταν ένοπλοι ληστές εισέβαλαν και ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό. Όπως αποκαλύπτει το eReportaz πρόκειται για την πολυτελή μονοκατοικία του γνωστού εφοπλιστή ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Μάριο, πρωταγωνιστεί στον χώρο της ναυτιλίας, ενώ ο ίδιος είναι και λάτρης των αγώνων ταχύτητας. Μάλιστα το 2016 στο Ιστορικό Ράλι Ελλάδος o Σταφυλοπάτης είχε έρθει τέταρτος μαζί με τον Νίκο Μαργέτη.

Η ληστεία 

Η ληστεία σημειώθηκε χθες βράδυ, λίγο μετά τις 20:30. Όπως προκύπτει από το αστυνομικό ρεπορτάζ, δύο άγνωστοι με κουκούλες εισέβαλαν στο σπίτι και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν την οικιακή βοηθό, υπήκοο Φιλιππίνων. Η 40χρονη γυναίκα ειδοποίησε τηλεφωνικά τον Φραγκίσκο Σταφυλοπάτη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες αφαίρεσαν 2.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Σταφυλοπάτης
Το σπίτι του εφοπλιστή στην Εκάλη

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι ληστές παρακολουθούσαν για καιρό το σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να γνώριζαν για την απουσία του Σταφυλοπάτη. Να έδρασαν δηλαδή ξέροντας ότι θα αντιμετωπίσουν μόνη της τη γυναίκα από τις Φιλιππίνες. Οι δύο κακοποιοί κατάφεραν να παραβιάσουν αρχικά την εξωτερική πόρτα στον περίβολο της μονοκατοικίας, ενώ στη συνέχεια παραβίασαν και την κεντρική πόρτα για να μπουν στο σπίτι. Η οικιακή βοηθός βρέθηκε αντιμέτωπη με τους δύο ενόπλους.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, την απείλησαν με πιστόλι, την ακινητοποίησαν και άρχισαν να ψάχνουν κάθε γωνιά του σπιτιού, φεύγοντας με κοσμήματα και μετρητά που βρήκαν στην πολυτελή μονοκατοικία. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί αναζητήσεις αλλά να μην τους εντοπίζει. Η γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση και έχει ήδη δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς, που διενεργεί την προανάκριση. Η γυναίκα περιέγραψε τους δράστες, οι οποίοι ήταν επαγγελματίες. Είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και δεν άφησαν πίσω τους ίχνη. Η Αστυνομία ποντάρει στον εντοπισμό γενετικού υλικού, καθώς οι δράστες φέρονται να φορούσαν γάντια

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κλιμάκιο της σήμανσης έφτασε στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν μεταξύ άλλων βίντεο από κάμερες ασφαλείας γειτονικών σπιτιών.

Το who is who

O Σταφυλοπάτης είναι γνωστός στους ναυτιλιακούς χώρους αλλά όχι στο ευρύ κοινό καθώς θεωρείται «low profile».

Στην οικογένεια Σταφυλοπάτη ανήκει η ναυτιλιακή Byzantine Maritime με στόλο 11 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, τα οποία είναι όλα τύπου supramax. Τα έξι από αυτά η εταιρεία τα παρήγγειλε στα ιαπωνικά ναυπηγεία IHI το έτος 2006 για 30-31 εκατ. δολάρια το καθένα.

Σταφυλοπάτης
Ο Μάριος Σταφυλοπάτης, αριστερά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταφυλοπάτης εισήλθε στην αγορά των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) το έτος 2013. Οι εταιρείες του, Western Shipping και Colonial Navigation, διαθέτουν 4 δεξαμενόπλοια LPG χωρητικότητας 38.000-cbm το καθένα, τα οποία κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Hyundai Mipo Dockyard (HMD) το 2015 και το 2016.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του Σταφυλοπάτη υπήρχε και στα Paradise Papers όπου εμφανίζεται ως κάτοχος της εταιρείας WINSTAR SHIPPING LIMITED. 

Περισσότερα στην “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί.

Σχόλια