22:42 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Face control προαναγγέλλει ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ

Face control προαναγγέλλει ο νέος πρύτανης του ΕΚΠΑ

Δυναμικός φαίνεται ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Νομικής,  Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος έχει ο στόχο να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου, εφαρμόζοντας face control και επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε κάποιους χώρους του.

«Δε θα φωνάξω την αστυνομία αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», δήλωσε στα «Νέα» ο κ. Φορτσάκης εξηγώντας ότι προετοιμάζει σύστημα ελέγχου εισόδου σε όσες σχολές και κτίρια του ιδρύματος υπάρχει συχνό πρόβλημα, με τσεκάρισμα ταυτοτήτων.

«Αυτό θα οργανωθεί και θα γίνει προσεχτικά σε βάθος χρόνου, ιδίως εκεί όπου συχνά δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Στόχος δεν είναι οι φοιτητές, ακόμη και οι πιο ακραίοι, αλλά τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη», διευκρίνισε ο κ. Φορτσάκης.

«Όλα θα γίνουν με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας