10:21 Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Φίλοι της Μέριμνας: Ραντεβού προσφοράς στα παιδιά στο μεγάλο παζάρι

Φίλοι της Μέριμνας: Ραντεβού προσφοράς στα παιδιά στο μεγάλο παζάρι

Ραντεβού προσφοράς στα παιδιά, στο μεγάλο παζάρι της οργάνωσης “Φίλοι της Μέριμνας” που ιδρύθηκε τ0 1995.  Όλοι οι δρόμοι το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου, οδηγούν στο Νέο Ηράκλειο, Λάρνακος 6, για το Μεγάλο Παζάρι των “Φίλων της Μέριμνας”. Και αξίζει να πάμε όλοι να βοηθήσουμε το έργο τους.

Εκεί, σε ένα πολύ ευρύχωρο περιβάλλον θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε έπιπλα -μικρά και μεγάλα- φωτιστικά, πίνακες, χαλιά και εξαιρετικής ποιότητας υφάσματα επιπλώσεων, όλα σε τιμές ευκαιρίας!

Όπως πάντα, τα έσοδα από το Garage Sale θα διατεθούν για το έργο που προσφέρουν οι δύο υπηρεσίες της Μέριμνας:

• «Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι»: Εκπαιδευμένη διεπιστημονική ομάδα (ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός) της Μέριμνας φροντίζει στο σπίτι το παιδί που πάσχει από μια σοβαρή και απειλητική για τη ζωή του ασθένεια ή που αντιμετωπίζει το τελικό στάδιο αυτής, στηρίζοντας παράλληλα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

• «Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης στο Πένθος»:

Εξειδικευμένη ψυχολογική στήριξη στο παιδί-έφηβο που πενθεί την απώλεια αγαπημένου του προσώπου.

Όλες οι υπηρεσίες της Μέριμνας παρέχονται δωρεάν.

Οι στόχοι της Μέριμνας

(α) Η παροχή υπηρεσιών στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου ή στο παιδί που πάσχει από απειλητική για τη ζωή ασθένεια, σε συνδυασμό με τη στήριξη των μελών της οικογένειάς του.

(β) Η εξειδικευμένη κατάρτιση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών στη στήριξη παιδιών που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας, απώλειας ή θανάτου, καθώς και η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα.

(γ) Η ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τη ζωή, τη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο.

(δ) Η έρευνα σε θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις της βαριάς αρρώστιας και του θανάτου στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

Με αφορμή τις κοινωνικοοικονομικές και πολιτισμικές αλλαγές που συμβαίνουν στην Ελλάδα και ευρύτερα στον κόσμο, επιδιώκουμε να προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας στις μεταβαλλόμενες ανάγκες που αντιμετωπίζουν παιδιά και οικογένειες

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας