12:10 Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Φιλιππίνες: 30 όμηροι σε εμπορικό κέντρο

Φιλιππίνες: 30 όμηροι σε εμπορικό κέντρο

Ένοπλος έχει πάρει τουλάχιστον τριάντα ανθρώπους ομήρους σε εμπορικό κέντρο στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας.

Ο ύποπτος φέρεται να είναι πρώην φύλακας στο εμπορικό κέντρο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Rappler επικαλούμενος στην αστυνομία.

Ο άνδρας άνοιξε και πυρ με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Σαν Χουάν Η διοίκηση στο Greenhills δήλωσε ότι ο τραυματίας ήταν επίσης φύλακας σε εμπορικό κέντρο.

“Φαίνεται ότι πήρε άσχημα την απόλυση του. Προσπαθούσε να πείσει και άλλους φύλακες να τον ακολουθήσουν σε κάποιο “πραξικόπημα κατά της διοίκησης” δήλωσε ο δήματος του Σαν Χουάν κ. Ζαμόρα.

Η Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση του εμπορικού κέντρου, αλλά ο δράστης της επίθεσης εξακολουθεί να κρατά ανθρώπους ομήρους εδώ και αρκετές ώρες.Διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα.

Η Αστυνομία είναι επί ποδός, με τον δράστη στις πρώτες του απαιτήσεις ζήτησε νερό και φαγητό.

Το εμπορικό κέντρο ήταν γεμάτο με πελάτες και υπαλλήλους, που κλήθηκαν να απομακρυνθούν από το κτίριο όταν ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

Τα εμπορικά κέντρα στη Μανίλα,στις Φιλιππίνες όπου λειτουργούν εστιατόρια, ιατρεία, ακόμα και εκκλησίες, θεωρούνται σημαντικά για την κοινωνική ζωή στη χώρα.

Ο δήμαρχος του Σαν Χουάν στις Φιλιππίνες, Φράνσις Ζαμόρα, είπε ότι ο ένοπλος ισχυρίστηκε ότι έχει και χειροβομβίδα μαζί του και ότι ζήτησε να μιλήσει με τους πρώην συναδέλφους τους. “Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε (αν έχει χειροβομβίδα μαζί του). Αλλά μπορούμε να επιβεβειώσουμε ότι οπλοφορεί… Πυροβόλησε κάποιον, επομένως είναι επιθετικός” δήλωσε ο δήμαρχος.

Περισσότερα σε λίγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

    

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας