14:41 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Φιλοτουρκική πρόκληση της Süddeutsche Zeitung: Η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της

Φιλοτουρκική πρόκληση της Süddeutsche Zeitung:  Η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της

Δεν προκαλεί έκπληξη, πλην όμως δεν παύει να είναι προκλητικό, το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung η οποία λίγο πολύ εκθειάζει τον Τούρκο πρόεδρο και καλεί την Ελλάδα να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της.  Προφανώς η εν λόγω εφημερίδα αγνοεί ότι η θέσεις της Ελλάδας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο το οποίο δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαιτέρως τον Γερμανό αρθρογράφο.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο της Deutsche Welle, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για «σκληρές θέσεις της Αθήνας» σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα επί των ελληνικών νησιών και χαρακτηρίζει νικητή τον Ερντογάν, αποδίδοντάς του το χαρακτηρισμό «ξιφομάχος»

«Επειδή ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν φοβάται τους στρατιωτικούς κινδύνους, οι φρεγάτες των Τούρκων και των Ελλήνων ήρθαν επικίνδυνα κοντά. Η Καγκελάριος κατάφερε να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δυο εταίρων του ΝΑΤΟ αλλά προφανώς την τελευταία στιγμή. Η Άγκυρα ανέβαλε προς το παρόν τις προκλητικές γεωτρήσεις της. Τώρα θα πρέπει να μιλήσουν.

Αυτό όμως σημαίνει πως η Αθήνα θα πρέπει να απομακρυνθεί από τις σκληρές θέσεις της για τα κυριαρχικά δικαιώματα των 3.000 νησιών και νησίδων της. Κάτι που για τον ξιφομάχο Ερντογάν, ο οποίος προσβλέπει στο διαμοιρασμό των πρώτων υλών, είναι μια αναμφισβήτητη νίκη», γράφει το σχόλιο της SZ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά την αναβολή των εκλογών λόγω κορωνοϊού – Οι πρώτες αντιδράσεις

Κύπρος: Ζητά παρέμβαση της Ρωσίας προς την Τουρκία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας