23:01 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

«Φλερτ» με τη Γερμανία σε νέο άρθρο του Βαρουφάκη

«Φλερτ» με τη Γερμανία σε νέο άρθρο του Βαρουφάκη

Με άρθρο του στη γερμανική «Handelsblatt» ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιχειρεί να ρίξει τους τόνους στις σχέσεις Ελλάδας-Γεμανίας, ισχυριζόμενος πως την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών την τροφοδοτούν όσοι πολεμούν την Ευρώπη.

Στο άρθρο του ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «πρόκειται για ένα “τοξικό παιχνίδι” από την πλευρά των εχθρών της Ευρώπης» και τονίζει πως «οι μόνο που κερδίζουν απ΄ αυτή την αντιπαράθεση είναι οι εχθροί της Ευρώπης κι αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Η «Handelsblatt» σχολιάζει πως μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την απρεπή χειρονομία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης αποκαλύπτει τις προθέσεις της Ελλάδας για τη διαχείριση της κρίσης, καλώντας να μην δοθεί άλλη έμφαση σε αυτή την «κόντρα».

Ο κ. Βαρουφάκης, στο ίδιο άρθρο αναφέρει πως η Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανείζεται: «Το γεγονός είναι Ελλάδα δεν είχε κανένα δικαίωμα να δανειστεί χρήματα από την Γερμανία ή από άλλες χώρες από την στιγμή που το χρέος της χώρας μας δεν ήταν διαχειρίσιμο».

«Το τοξικό παιχνίδι ευθυνών πρέπει να σταματήσει», σημειώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα καταφέρει μόνο με την στήριξη των εταίρων της να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανάππτυξης. «Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσει τελικά η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος της», καταλήγει ο κ. Βαρουφάκης.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας