6:59 Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Φληναφήματα εκ του πονηρού

Φληναφήματα  εκ του πονηρού

Ας πάρουμε σαν παράδειγμα τη Γαλλία, μια και έχει την τιμητική της λόγω της εθνικής εορτής την 14η Ιουλίου με την πτώση της Βαστίλης και τον θρίαμβο του Διαφωτισμού απέναντι στον σκοταδισμό και τον φανατισμό. Τι έγινε στη Γαλλία;

Βγήκε ο Μακρόν και είπε στους Γάλλους πως αν θέλουν να φάνε σε κάποιο εστιατόριο της χώρας, δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Αυτό… πόνεσε, διότι στη Γαλλία το δείπνο σε ρεστοράν δεν είναι θέμα διασκέδασης, είναι τρόπος ζωής.

Μετά ανακοίνωσε πως κάθε εργαζόμενος σε μονάδα Υγείας ή Πρόνοιας (δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα), σε νοσοκομεία, γηροκομεία, παντού και σε όλες τις κατηγορίες μισθωτών ή συμβασιούχων είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί, αλλιώς από την 16η Σεπτεμβρίου και μετά δεν θα πληρώνεται. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Τέρμα τα αστεία, δηλαδή.

Δύο λεπτά της ώρας μετά τις ανακοινώσεις του Μακρόν, ο ρυθμός υποβολής των αιτημάτων για εμβολιασμό ήταν της τάξης των 20.000 ανά λεπτό. Το απόλυτο ρεκόρ! Μέσα σε δύο λεπτά κατέρρευσε όλο το οικοδόμημα επιχειρημάτων των αρνητών των εμβολίων και όλες οι θεωρίες συνωμοσίας πήγαν περίπατο.

Γιατί; Γιατί σε ένα ευνομούμενο δυτικό κράτος δεν μπορεί ο αρνητισμός να επιβάλλει σε όλους τους πολίτες που έχουν συμμορφωθεί με την επιταγή του ορθολογισμού τη στέρηση βασικών προσωπικών, κοινωνικών και οικονομικών ελευθεριών. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα…

Αυτά που ακούγονται στην Ελλάδα περί συνταγματικότητας ή μη είναι φληναφήματα.

Και ευτυχώς που όταν η ανθρωπότητα γνώρισε τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά δεν υπήρχαν social media. Αλλιώς δεν θα υπήρχαμε καν!

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Διαβάστε ακόμη

Top News

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας