2:41 Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Φώφη Γεννηματά Belh@rra: Συμφωνούμε με την αγορά των φρεγατών από τη Γαλλία - Πρέπει να ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί αναβλήθηκε πέρυσι η συμφωνία [vid]

Φώφη Γεννηματά Belh@rra: Συμφωνούμε με την αγορά των φρεγατών από τη Γαλλία - Πρέπει να ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί αναβλήθηκε πέρυσι η συμφωνία [vid]

Φώφη Γεννηματά Belh@rra: «Eίμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τη Γαλλία και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας». Θετικό ήταν το σχόλιο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για τη αγορά των φρεγατών από τη Γαλλία, που ανακοίνωσαν στο Παρίσι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν. Ταυτόχρονα, η κ. Γεννηματά ζήτησε ενημέρωση για ερωτηματικά που προκύπτουν σε σχέση με τη περυσινή αναβολή της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ελλάδα – Γαλλία συμμαχία: Τι προβλέπεται στην αμυντική συμφωνία

Μιλώντας στον τηλεπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «είμαστε πάντα υπέρ της ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τη Γαλλία και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας».

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι έχει ερωτηματικά γιατί «τον Ιούλιο του 2020 ο πρωθυπουργός μάς κάλεσε στο γραφείο του να μας ενημερώσει ότι αυτή η ιστορία των φρεγατών κόστιζε ακριβά και θα έπρεπε να πάρουμε τα Rafal. Σήμερα υπάρχει διαφορετική επιλογή. Άμεσα πρέπει ο πρωθυπουργός να μας ενημερώσει για το τι άλλαξε. Ποια είναι η επιβάρυνση και αν υπάρχει διαφορά στο κόστος».

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής συμφωνεί με ό,τι ζητούν τα επιτελεία, γιατί έχουν τον πρώτο λόγο και τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ προτείνει από τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα ένα ποσοστό να πηγαίνει στις αμυντικές δαπάνες για να ενδυναμώσουμε την αποτρεπτική ικανότητά μας τώρα που η ένταση με την Τουρκία κλιμακώνεται.

«Θέλουμε ενημέρωση και απαντήσεις», υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία γιατί στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής. Καλό είναι να μην την αμφισβητούμε. Είναι σημαντικό να υπάρχουν διμερείς σχέσεις, ειδικά με τη Γαλλία, αλλά να μην αποδυναμώσουμε την υποχρέωση όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνδράμουν σε ένα άλλο αν δεχτεί επίθεση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας