7:23 Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Φώφη Γεννηματά: Στο συνέδριο θα δοθούν απαντήσεις σε όλα

Φώφη Γεννηματά: Στο συνέδριο θα δοθούν απαντήσεις σε όλα

Μιλώντας για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννηματά σημειώνει: «Διαπιστώνω ότι επιχειρείται η ανακύκλωση μιας στοχευμένης μεμψιμοιρίας. Και δεν θα μείνω απαθής. Κινώ άμεσα τις διαδικασίες σύγκλησης του ήδη προγραμματισμένου έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Εκεί δημοκρατικά μπορούν να τεθούν όλα τα ζητήματα και θα υπάρξουν απαντήσεις. Με το ΠΑΣΟΚ ανοικτό και «ζωντανό» ως κινητήριο δύναμη του Κινήματος Αλλαγής, που είναι στρατηγική και όχι ευκαιριακή μας επιλογή».

Κληθείσα να σχολιάσει το πρώτο τρίμηνο της κυβέρνησης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Το είχαμε επισημάνει και πριν από τις εκλογές και επιβεβαιωνόμαστε. Η ΝΔ δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης πήρε με χορηγία Τσίπρα την αυτοδυναμία, που ήταν περισσότερο μια αυτοδύναμη αποδοκιμασία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και λιγότερο επιδοκιμασία του προγράμματος της ΝΔ».

Ενώ κάνοντας αναφορά για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει «παρατηρητής» στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών η κυρία Γεννηματά σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές και την πολιτική του έχει βάλει το βέτο στις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας και έχει αποδεχθεί για τον εαυτό του το ρόλο του παρατηρητή. Παρατηρεί και εφορμά να προλάβει οποιαδήποτε άδεια καρέκλα νομίζει ότι βοηθά την πολιτική του επιβίωση. Πρόκειται για πρωτοφανή πολιτικό ακροβατισμό να ανήκεις στην ριζοσπαστική Αριστερά, να συγκυβερνάς χωρίς προφανή λόγο με την ακροδεξιά και να εκλιπαρείς για «σχέσεις» με τον χώρο που πολέμησες λυσσαλέα».

Για τη διαχείριση του Προσφυγικού η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προτείνει: «Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα, με συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σε μια εθνική γραμμή πριν να είναι οριστικά αργά. Χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής εδώ και τώρα».

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής που «πάγωσε» την ενταξιακή πορεία των δύο γειτονικών χωρών, η κυρία Γεννηματά, στη συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής» την χαρακτήρισε «αρνητική εξέλιξη» και εξέφρασε τον προβληματισμό της λέγοντας: «Έχουμε τονίσει ότι η εκκίνηση ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα ήταν θετικό γεγονός, που θα έπρεπε να συνοδευτεί με δεσμεύσεις για σεβασμό των ευρωπαϊκών κανόνων και συμπεριφορών, χωρίς κανενός είδους αλυτρωτισμό, ούτε παραβίαση δικαιωμάτων μειονοτήτων».

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

“Απασφάλισε” η Φώφη! “Όσοι με αμφισβητούν, εκτός κόμματος”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας