More

  FOLLI FOLLIE: Διώκονται για εγκληματική οργάνωση οι Κουτσολιούτσοι!

  Νέες κακουργηματικές διώξεις για την Folli Follie μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση .

  Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της διεύθυνσης,συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και το γιό του Τζώρτζη καθώς και ακόμα 4 πρόσωπα.

  Οι νέες διώξεις είναι προϊόν πολύμηνης έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και έρχονται να προστεθούν στην άλλη «βαριά» δικογραφία που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της FOLLI FOLLIE -και σε επίπεδο ανάκρισης- εδώ και περίπου ένα έτος. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών η οποία μέχρι στιγμής δεν είχε καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές περίμενε την νέα δίωξη ώστε να έχει στη διάθεσή της μεγαλύτερο “νομικό οπλοστάσιο”.

  Στην άσκηση νέων βαρύτατων ποινικών διώξεων σε βάρος του Δημήτρη Κουτσιλιούτσου του υιού του Τζώρτζη Κουτσιουλιούτσου όπως ακόμη άλλων προσώπων, μελών του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της FOLLI FOLLIE, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές. Οι νέες διώξεις είναι προϊόν πολύμηνης έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και έρχονται να προστεθούν στην άλλη «βαριά» δικογραφία που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Folli Follie -και σε επίπεδο ανάκρισης- εδώ και περίπου ένα έτος.

  Συγκεκριμένα, με τη νέα δικογραφία που έκλεισε από τις εισαγγελικές αρχές, για να διαβιβαστεί στη συνέχεια σε ανακριτή, διώκονται περισσότερα από δέκα πρόσωπα, κατά περίπτωση για τα κακουργήματα, της χειραγώγησης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας από κοινού. Η επίδικη περίοδος είναι από το 2009 μέχρι πρώτο τρίμηνο του 2018.

  Μάλιστα, για τη δικογραφία αυτή πριν από μήνες είχαν κληθεί για παροχή εξηγήσεων στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μέλη της οικογένεια Κουτσολιούτσου και στελέχη της Folli Follie. Κατά περίπτωση, οι εμπλεκόμενοι έδωσαν εξηγήσεις δια υπομνημάτων για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της κακουργηματικής πλαστογραφίας και της χειραγώγηση. Μάλιστα, ο Δημ. Κουτσολιούτσος και ο γιος του Γιώργος είχαν κληθεί, κατά πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην κακουργηματική πλαστογραφία.

  Η εξέλιξη δε με την άσκηση των ποινικών διώξεων έρχεται μια ημέρα μετά την παραίτηση Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie, μια παραίτηση που συνέπεσε και με την έκδοση σχετικής προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

  Οι διώξεις

  Οι νέες διώξεις αφορούν κατά βάση στο όργιο της πλαστογραφίας και των εικονικών συναλλαγών σε Ευρώπη και Ασία, που αποτυπώνεται σε απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία είχε βασιστεί σε πόρισμα της Alvarez & Marsal.

  Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, οι εμπλεκόμενοι είχαν φτάσει σε σημείο μέχρι και να πλαστογραφούν εξτρέ της Alpha Bank και να τα στέλνουν στην θυγατρική εταιρεία της Folli Follie στην Ασία, ώστε να παρουσιάζουν πως έχουν στο ταμείο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ως αποτέλεσμα των πλαστογραφήσεων εκατοντάδες ανύπαρκτα εκατομμύρια «γύριζαν» λογιστικά φουσκώνοντας τα μεγέθη του ισολογισμού της εταιρείας, κάνοντας ακόμη και τους έμπειρους ελεγκτές να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

  Ειδικότερα, οι νέες διώξεις αφορούν στο αδίκημα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνει τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον γιο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο καθώς και ακόμα 4 πρόσωπα, στελέχη της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία αλλά τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

  Ακόμη για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται έξι άτομα ενώ για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

  Το αδίκημα της πλαστογραφίας, για το οποίο διώκονται τα παραπάνω πρόσωπα αφορά στο γεγονός ότι κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά έγγραφα ώστε να παρουσιάσουν ανακριβείς ισολογισμούς.

  Επιπλέον διώξεις ασκήθηκαν και για το αδίκημα της χειραγώγησης σε βάρος του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσιλιούτσου όπως και της Κατερίνας Κουτσολιούτσου. Ακόμη για το ίδιο αδίκημα διώκονται όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

  *με πληροφορίες και από το protothema.gr 

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Ρόδος: Πρόστιμα 34.000 ευρώ και καταστροφή τουλάχιστον 1500 προϊόντων «μαϊμού» μετά από ελέγχους για παρεμπόριο

  Χτύπημα κατά του παρεμπορίου πραγματοποίησαν την Παρασκευή ελεγκτές του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή...

  Σ. Πέτσας για Αγία Σοφία: «Θα προχωρήσουμε γρήγορα σε κυρώσεις… Ο Ερντογάν έκανε ένα ιστορικό λάθος»

  Σε δηλώσεις προέβη σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξαπολύοντας επίθεση στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για την απόφαση μετατροπής της Αγίας...

  Βάρη: Νεκρή εντοπίστηκε 67χρονη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία

  Μια 67χρονη γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή, τα ξημερώματα, από πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία, στη συμβολή των οδών Θάσου και 25ης Μαρτίου,...

  Ταμείο Ανάκαμψης: Τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση – Τι προτείνει ο Σαρλ Μισέλ για συμβιβασμό

  Σημαντικά είναι τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση για το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ (2021-27), λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο...

  Νίκος Βασιλειάδης: “Κανείς δεν χρειάζεται την Αγία Σοφία ως τζαμί”

  Στις 27 Δεκεμβρίου του 537 πρωτοαντικρίζοντας τον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας, ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός με τα χέρια υψωμένα προς...