More

  FOLLI FOLLIE: Διώκονται για εγκληματική οργάνωση οι Κουτσολιούτσοι!

  Νέες κακουργηματικές διώξεις για την Folli Follie μετά από παραγγελία του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση .

  Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της διεύθυνσης,συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και το γιό του Τζώρτζη καθώς και ακόμα 4 πρόσωπα.

  Οι νέες διώξεις είναι προϊόν πολύμηνης έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και έρχονται να προστεθούν στην άλλη «βαριά» δικογραφία που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της FOLLI FOLLIE -και σε επίπεδο ανάκρισης- εδώ και περίπου ένα έτος. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της 35ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών η οποία μέχρι στιγμής δεν είχε καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές περίμενε την νέα δίωξη ώστε να έχει στη διάθεσή της μεγαλύτερο “νομικό οπλοστάσιο”.

  Στην άσκηση νέων βαρύτατων ποινικών διώξεων σε βάρος του Δημήτρη Κουτσιλιούτσου του υιού του Τζώρτζη Κουτσιουλιούτσου όπως ακόμη άλλων προσώπων, μελών του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της FOLLI FOLLIE, προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές. Οι νέες διώξεις είναι προϊόν πολύμηνης έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης και έρχονται να προστεθούν στην άλλη «βαριά» δικογραφία που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Folli Follie -και σε επίπεδο ανάκρισης- εδώ και περίπου ένα έτος.

  Συγκεκριμένα, με τη νέα δικογραφία που έκλεισε από τις εισαγγελικές αρχές, για να διαβιβαστεί στη συνέχεια σε ανακριτή, διώκονται περισσότερα από δέκα πρόσωπα, κατά περίπτωση για τα κακουργήματα, της χειραγώγησης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας από κοινού. Η επίδικη περίοδος είναι από το 2009 μέχρι πρώτο τρίμηνο του 2018.

  Μάλιστα, για τη δικογραφία αυτή πριν από μήνες είχαν κληθεί για παροχή εξηγήσεων στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μέλη της οικογένεια Κουτσολιούτσου και στελέχη της Folli Follie. Κατά περίπτωση, οι εμπλεκόμενοι έδωσαν εξηγήσεις δια υπομνημάτων για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της κακουργηματικής πλαστογραφίας και της χειραγώγηση. Μάλιστα, ο Δημ. Κουτσολιούτσος και ο γιος του Γιώργος είχαν κληθεί, κατά πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας στην κακουργηματική πλαστογραφία.

  Η εξέλιξη δε με την άσκηση των ποινικών διώξεων έρχεται μια ημέρα μετά την παραίτηση Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie, μια παραίτηση που συνέπεσε και με την έκδοση σχετικής προσωρινής διαταγής από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

  Οι διώξεις

  Οι νέες διώξεις αφορούν κατά βάση στο όργιο της πλαστογραφίας και των εικονικών συναλλαγών σε Ευρώπη και Ασία, που αποτυπώνεται σε απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία είχε βασιστεί σε πόρισμα της Alvarez & Marsal.

  Όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο, οι εμπλεκόμενοι είχαν φτάσει σε σημείο μέχρι και να πλαστογραφούν εξτρέ της Alpha Bank και να τα στέλνουν στην θυγατρική εταιρεία της Folli Follie στην Ασία, ώστε να παρουσιάζουν πως έχουν στο ταμείο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Ως αποτέλεσμα των πλαστογραφήσεων εκατοντάδες ανύπαρκτα εκατομμύρια «γύριζαν» λογιστικά φουσκώνοντας τα μεγέθη του ισολογισμού της εταιρείας, κάνοντας ακόμη και τους έμπειρους ελεγκτές να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

  Ειδικότερα, οι νέες διώξεις αφορούν στο αδίκημα της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνει τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, τον γιο του Τζώρτζη Κουτσολιούτσο καθώς και ακόμα 4 πρόσωπα, στελέχη της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία αλλά τον Έλληνα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

  Ακόμη για κακουργηματική πλαστογραφία διώκονται έξι άτομα ενώ για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία διώκονται ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος.

  Το αδίκημα της πλαστογραφίας, για το οποίο διώκονται τα παραπάνω πρόσωπα αφορά στο γεγονός ότι κατασκεύασαν και χρησιμοποίησαν πλαστά τραπεζικά έγγραφα ώστε να παρουσιάσουν ανακριβείς ισολογισμούς.

  Επιπλέον διώξεις ασκήθηκαν και για το αδίκημα της χειραγώγησης σε βάρος του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσιλιούτσου όπως και της Κατερίνας Κουτσολιούτσου. Ακόμη για το ίδιο αδίκημα διώκονται όλα τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας, την περίοδο 2016-2017.

  *με πληροφορίες και από το protothema.gr 

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν αντισώματα που μπλοκάρουν τον Covid-19

  Καλά νέα στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού έρχονται από τη χώρα που αρχικά «χτύπησε» με μανία η πανδημία. Πιο συγκεκριμένα, Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι...

  Δήμος Μυκόνου: Ζητά την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας και αυστηρότερους ελέγχους

  Ο Δήμος Μυκόνου με επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητά την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας και την αυστηροποίηση των ελέγχων στα λιμάνια και στα αεροδρόμια. Συνεδρίασε...

  Κώστας Τσιάρας: Ψηφιακά και χωρίς μεγαρόσημο τα πιστοποιητικά των Δικαστικών Αρχών

  Κατά τη  διάρκεια της πανδημίας τα πιστοποιητικά των Δικαστικών Αρχών θα εκδίδονται ψηφιακά και χωρίς μεγαρόσημο σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων υπουργών. Χωρίς μεγαρόσημο θα...

  Ξεκινά η δωρεάν διάθεση της χλωροκίνης σε Ελλάδα και Κύπρο

  Ξεκινά η δωρεάν διάθεση στα νοσοκομεία αναφοράς του Unikinon (χλωροκίνη) από την Uni-pharma SA - Δωρεά και στην Κύπρο Κηφισιά, 2 Απριλίου 2020. Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma...

  Νοσοκομείο “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”: Fake news οι καταγγελίες της ΕΙΝΑΠ για ακαταλληλότητα μασκών

  Σχετικά με την καταγγελία δύο ιατρών του ΓΝΝΘ Αθηνών «Η Σωτηρία» και της ΕΙΝΑΠ για την ακαταλληλότητα μασκών στο νοσοκομείο, πηγές του Υπουργείου Υγείας...