13:01 Κυριακή 14 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Folli-Follie: Η αίτηση εξυγίανσης και η αλήθεια για τη ζημία του Δημοσίου

Folli-Follie: Η αίτηση εξυγίανσης και η αλήθεια για τη ζημία του Δημοσίου

Νέα στοιχεία τα οποία αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια σχετικά με την αίτηση συμφωνίας εξυγίανσης-μεταβίβασης του Folli-Follie Group, φέρνει στο “φως” η δημοσιογραφική έρευνα του dikastikoreportaz.gr.

του ΜΙΧΑΛΗ ΑΣΗΜΑΚΗ 

Σε συνέχεια του δημοσιεύματος σχετικά τις “γκρίζες ζώνες”, τα κενά και τις αντιφάσεις οι οποίες προκύτουν από τους ισχυρισμούς της προσωρινής διοίκησης της Folli-Follie ενώπιον των δικαστικών Αρχών, η δημοσιογραφική έρευνα φέρνει στο φως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες οι οποίοι αποδομούν τους ισχυρισμούς που προβλήθηκαν στο Πρωτοδικείο.

Ως γνωστόν στην αίτηση συμφωνίας εξυγίανσης-μεταβίβασης του Folli-Follie Group η προσωρινή διοίκηση της εταιρείας ισχυρίζεται ότι το Δημόσιο δεν θίγεται. Η πραγματική εικόνα όμως απέχει παρασάγγας. Ως γνωστον ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατέχει 14.164.743 μετοχές της εταιρείας που αντιστοιχούν σε ποσοστό 21,16% του μετοχικού κεφαλαίου και 21,355% επί συνόλου 66.329.127 κοινών ονομαστικών μετοχών με δικαίωμα ψήφου. Το Ελληνικό Δημόσιο, δια του υπ’ αριθ. 4632/2018 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, την 8.10.2018 έχει δεσμεύσει τις ως άνω μετοχές του. Ο “πατριάρχης” της οικογένειας και βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης συνεχίζει να έχει δικαίωμα ψήφου, πλην όμως, επί της ουσίας είναι μεσεγγυούχος των ως άνω μετοχών του, τουλάχιστον έως την οριστική επίλυση της ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί και θα αποφανθεί περί της άρσης των ως άνω δεσμεύσεων ή αν τελικά θα παρακρατηθούν από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

WWW.DIKASTIKOREPORTAZ.GR

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας