More

  Folli Follie: Ο νέος CEO παρουσιάζει το σχέδιο εξυγίανσης για την επαναφορά της εταιρείας

  Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της QCM, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Folli Follie, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεώργιος Σάμιος ανοίγει τα χαρτιά του.

  Σχετικά Άρθρα:

  Folli–Follie: Η νέα διοίκηση θα διεκδικήσει 78 εκατ. δολάρια από την οικογένεια Κουτσολιούτσου

  Στην αποφυγή «νέων Folli Follie» αποβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

  Το fund QCM που αποκάλυψε το σκάνδαλο Folli Follie κτυπά και πάλι

  Folli-Follie: Η τελματωμένη έρευνα και η ανακρίτρια

   

  Ο Γεώργιος Σάμιος εξηγεί σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς προχωρά το σχέδιο εξυγίανσης της και για την επαναφορά της σε αναπτυξιακή τροχιά.

  Ο κ. Σάμιος δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας για την εταιρεία τονίζοντας πως «είμαστε πολύ πεισματάρηδες εδώ στον όμιλο FF Group. Αντέξαμε, αντέχουμε και θα αντέξουμε» και προσθέτει ότι «εργαζόμαστε για την εξεύρεση όλων των δυνατών μέσων και λύσεων στην κατεύθυνση της εξασφάλισης πόρων για την ομαλή συνέχιση της πορείας της εταιρείας και την επίτευξη του οράματος της εξυγίανσης».

  Tο σκάνδαλο Folli Follie

  Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω θυμάται τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε το σκάνδαλο επισημαίνοντας πως «όταν δημοσιεύτηκε η έκθεση της QCM έδιναν στην Folli Follie οκτώ ημέρες ζωής. Με πολύ μεγάλο αγώνα, χωρίς χρηματοδότηση, αλλά με τέλεια διαχείριση των ταμειακών ροών, κρατήσαμε το όνειρο ζωντανό. Αφού φτάσαμε έως εδώ πρέπει να πετύχουμε. Το οφείλουμε στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, το οφείλουμε στην χώρα μας».

  Όραμα του κ. Σάμιου, όπως αναφέρει, ήταν από την αρχή να σωθεί η Follie Follie. «Κάνουμε ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο για τη συνέχιση της εταιρείας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας» τονίζει.

  Ο επικεφαλής της Folli Follie παραδέχεται ότι το έργο που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση είναι πολύ δύσκολο αλλά εκφράζει την αισιοδοξία του για την θετική του έκβαση υπογραμμίζοντας ότι το «σχέδιο εξυγίανσης προχωρά βάσει του προγράμματος που έχει καταρτιστεί και βασική μας επιδίωξη είναι η ένταξη στα άρθρα 106β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα. Ακολουθούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και προγραμματίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί εντός διμήνου».

  Ο κ. Σάμιος υποστηρίζει ότι η συμφωνία εξυγίανσης αποτελεί μονόδρομο για ομολογιούχους και πιστωτές και τονίζει ότι προκειμένου να ολοκληρωθεί θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τις οποίες όλες οι πλευρές δείχνουν αποφασισμένες να αποδεχθούν.

  Ωστόσο, εκτιμά ότι «κλειδί» για την επίσπευση των διαδικασιών εξυγίανσης της εταιρείας αποτελεί η νομική κάλυψη της νέας διοίκησης η οποία θα πρέπει να προχωρήσει και να υλοποιηθεί προκειμένου να τη «θωρακίσει έναντι όσων ελπίζουν ότι μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της».

  Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι η νέα διοίκηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των συμφερόντων της Folli Follie.

  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «η νέα διοίκηση έχει κινηθεί και θα κινηθεί κατά όλων των υπευθύνων που έβλαψαν την εταιρεία».

  Σύμφωνα με τον κ. Σάμιο, «Έχουν εγκριθεί οι βασικοί όροι της εξυγίανσης από τις συνελεύσεις των ομολογιούχων κατόχων Swissbonds και Eurobonds και, μάλιστα, με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής και πλειοψηφίας. Πλέον, προχωράμε με την οριστικοποίηση των απαιτούμενων εγγράφων για την υποβολή αίτησης εξυγίανσης βάσει των άρθρων 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα, ώστε η εταιρεία να προχωρήσει προστατευμένη στην χρηματοοικονομική και λειτουργική της εξυγίανση.»

  »Στα απαιτούμενα έγγραφα που ετοιμάζουμε εντάσσεται και το τελικό κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης που θα υπογραφεί με τους πιστωτές και θα είναι αποτέλεσμα συναπόφασης με τους ομολογιούχους, τους θεσμικούς εκπροσώπους και όσους εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην προσπάθεια διάσωσης του ομίλου. Κύριο μέλημά μας και απόλυτη προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσει η εταιρεία τη λειτουργία της στα πλαίσια ενός μοντέλου εξυγίανσης. Ακολουθούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες και προγραμματίζουμε να έχουν ολοκληρωθεί εντός διμήνου περίπου.»

  Τι θα γίνει αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία εξυγίανσης

  Ο κ. Σάμιος υπογραμμίζει ότι η συμφωνία εξυγίανσης αποτελεί μονόδρομο για όλες τις πλευρές. Αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία, οι απώλειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες για όλους και μια σημαντική επιχείρηση θα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

  «Είναι μονόδρομος η αλληλοστήριξη, όλοι κατανοούμε βεβαίως ότι κάθε πλευρά θα επιδιώξει να διασφαλίσει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα δικά της συμφέροντα. Εδώ θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες συνθέσεις και υποχωρήσεις τις οποίες όλες οι πλευρές δείχνουν αποφασισμένες να αποδεχτούν» λέει ο CEO της εταιρείας.

  Οι ενέργειες της Folli Follie μετά το σκάνδαλο σύμφωνα με τον CEO:

  • Δημοσίευσε τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για τη χρήση του 2017.
  • Προχώρησε στην ανάθεση και επέκταση του διαχειριστικού ελέγχου σε όλο τον όμιλο.
  • Κάλυψε την εγγυητική επιστολή του αεροδρομίου.
  • Υπέβαλε έγκληση κατά των βασικών υπαιτίων στην Ελλάδα και τον υποόμιλο της Ασίας και κινήθηκε νομικά σχετικά με όλες τις αξιώσεις της σε ποινικό και αστικό επίπεδο.
  • Προχώρησε στο άνοιγμα νέων καταστημάτων.
  • Διατήρησε το cashflow της σταθερό 15 μήνες τώρα.
  • Λειτούργησε χωρίς δάνεια και με ρυθμιζόμενες οφειλές (ΕΦΚΑ, ΦΠΑ κτλ).
  • Ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις της προς το δημόσιο.
  • Αγόρασε με προ εξόφληση τα εμπορεύματά της.
  • Ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενούς της.
  • Επανέκτησε το σύνολο των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας της Links of London.
  • Μείωσε τους συμβούλους και κυρίως τις αμοιβές τους.
  • Στελέχωσε και ενδυνάμωσε την εταιρεία στο οperational σύστημά της
  • Εμπλούτισε τις διαδικασίες για την βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης

  Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Επίθεση ισραηλινών σε σήραγγα της Χαμάς. Το Τελ Αβίβ ανοίγει καταφύγια σε όλη την πόλη

  Ο αριθμός των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας  αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας αεροσκάφη των ισραηλινών δυνάμεων...

  Ανταρσία των παικτών του Survivor: Ο Ατζούν θέλει να παρατείνει το παιχνίδι – Δίνει αυξήσεις στους παίκτες για να τους πείσει

  Ένταση, γκρίνια και… μπόλικο παρασκήνιο στο Survivor με τους παίκτες να χαλάνε τα σχέδια του Ατζούν και του ΣΚΑΪ. Ο Ατζούν και ο ΣΚΑΪ επιθυμούν...

  Τί αποφάσισε η ΕΠΟ για τους θεατές του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

  Μόνο με την άδεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα επιτρέψει η ΕΠΟ την παρουσία θεατών στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό ανακοίνωσε η Ομοσπονδία,...

  Συνωστισμός σε κηδεία ιερέα – αρνητή που πέθανε από κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

  Μετά από μάχη ενός μηνός, κατέληξε 66χρονος ιερέας που λειτουργούσε για περισσότερα από 40 χρόνια σε εκκλησία του Χορτιάτη. Όταν συνειδητοποίησε την επικινδυνότητα του κορωνοϊού...

  Ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς στην Γαλλία. Δημοσκόπηση σοκ για την γενέτειρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

  Όλο και περισσότεροι Γάλλοι θεωρούν πως ο Εθνικός Συναγερμός (RN, ακροδεξιά) «δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία», αλλά ‘μόνο’ το ένα τρίτο εκτιμά ότι...