More

  Folli-Follie: Σεισμός από την συνέντευξη του Νίκου Σάκκου στην “ΜΠΑΠ”- Τι απαντά ο Μάκης Μπαλαούρας

  Ο Μάκης Μπαλαούρας απάντησε στη συνεντευξη του Νίκου Σάκκου! Πολιτικό σεισμό προκαλεί η συνέντευξη του μάρτυρα-κλειδί στην υπόθεση της Folli-Follie, Nίκου Σάκκου, στον Πέτρο Κουσουλό η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ” και μεταδόθηκε διαδικτυακά από το eReportaz.

  Στη συνέντευξη-ποταμό ο διευθυντής Ασφαλείας της Folli-Follie και συντάκτης των επίμαχων email που καταγράφονται στην έκθεση της PwC, “άδειασε” τον Μάκη Μπαλαούρα επισημαίνοντας ότι για τις επαφές με τα πολιτικά πρόσωπα (κ.κ. Φλαμπουράρη, Χαρίτση και Αραχωβίτη) αλλά και στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και για την ενημέρωση του Μαξίμου του μίλησε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια εκείνος με τη σειρά του τα μετέφερε στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

  Επίσης ο κ. Σάκκος επεσήμανε ότι οι “παγωμένες” χορηγίες στην εκλογική Περιφέρεια του κ. Μπαλαούρα ξεπάγωσαν, οι περισσότερες τουλάχιστον, ω του θαύματος, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli-Follie. Επεσήμανε δε ότι χαρακτήρισε ως “μπροστάρη” της προσπάθειας να προωθηθεί η άποψη της εταιρείας στις Αρχές αλλά και την κυβέρνηση τον κ. Μπαλαούρα επειδή “εκείνον γνώριζε” αλλά και από το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε μαζί του εκείνη την περίοδο.

  Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Σάκκου στον Πέτρο Κουσουλό 

  Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής Ηλίας, Μάκης Μπαλαούρας, και πολιτικός πλασιέ της Folli Follie σε ανακοίνωσή του δήλωσε, εν μέρει, “δικαιωμένος” (!!!) από όσα ανέφερε ο Νίκος Σάκκος για το θέμα των δωρεών επισημαίνοντας ότι ψεύδεται σε αυτά που υποστήριξε ότι “του υποσχέθηκα ότι θα μεταφέρω τις απόψεις της εταιρίας στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης και ότι δήθεν του ανέφερα συγκεκριμένα ονόματα υπουργών. Τίποτα τέτοιο φυσικά δεν έγινε και ούτε θα μπορούσε να γίνει”.

  Φυσικά ο Μάκης Μπαλαούρας δεν μιλά για την “ταμπακέρα” της υπόθεσης. Δηλαδή για ποιο λόγο δέχτηκε να συνομιλήσει με εκπροσώπους της ελεγχόμενης επιχείρησης εκείνη την κρίσιμη περίοδο, αλλά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μετατράπηκε σε μέγα αποδέκτη δωρεών από τον Μάϊο του 2018 και μετά.

  Παράλληλα έχει ενδιαφέρον ο Mάκης Μπαλαούρας να πληροφορήσει την κοινή γνώμη εάν συναντήθηκε με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στο γραφείο της Φιλελλήλων, για ποιο λόγο στις δημόσιες εκδηλώσεις που παρίστατο και βραβευόταν “ξέπλενε” το προφίλ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών και εάν μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου επέμενε και ζητούσε και άλλες χορηγίες για την βουλευτική του περιφέρεια. 

  Ακολουθεί η απάντηση του κ. Μπαλαούρα:

  Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικο φύλλο, ο Διευθυντής Ασφαλείας της Folli Follie Νίκος Σάκκος, ομολογεί ότι τα όσα αναφέρει στα επίμαχα email προς τους τότε διευθύντοντες την εταιρείας περί της δήθεν συνδρομής υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον έλεγχο της εταιρείας, αποτελούν δικές του εκτιμήσεις και επινοήσεις. Η φράση – ομολογία του “έβαλα και κάτι δικά μου” είναι απολύτως χαρακτηριστική για τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος επινόησε τα όσα τότε έγραψε και έχουν γίνει αντικείμενο απαράδεκτης πολιτικής εκμετάλλευσης.

  Επί πλέον, ο Νίκος Σάκκος ομολογεί ότι ουδέποτε συνάντησε κάποιον σύμβουλό μου, ο οποίος δήθεν του ζήτησε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για το σκοπό αυτό και ότι ουδέποτε δόθηκε κάποιο χρηματικό ποσό σε εμένα ή σε συνδεόμενο με εμένα πρόσωπο και επομένως και αυτές οι αναφορές του στα επίμαχα email είναι εντελώς ψευδείς. Τέλος, ομολογεί ότι η γνωριμία μας έγινε σε ανύποπτο χρόνο, πριν ξεκινήσει η έρευνα για την Folli Follie, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας στην οποία ακόμα και σήμερα εργάζεται και της χορηγίας της για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού για νοσοκομεία της Ηλείας

  Πλήρης επιβεβαίωση όσων υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή σε πείσμα των νέων συκοφαντικών σε βάρος μου δημοσιευμάτων.

  Και πλήρης διάψευση όσων λέχθηκαν και γράφηκαν – δυστυχώς και από πολιτικά πρόσωπα – περί δήθεν ομολογίας δωροληψίας εκ μέρους μας. Όσοι έσπευσαν να κάνουν αυτές τις ανακριβείς και απρόσεκτες δηλώσεις, οφείλουν για λόγους στοιχειώδους προσωπικής και πολιτικής εντιμότητας, να ανακαλέσουν άμεσα.

  Συνεχίζει βεβαίως ο κ.Σάκκος να ισχυρίζεται ψευδώς ότι δήθεν του υποσχέθηκα ότι θα μεταφέρω τις απόψεις της εταιρίας στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης και ότι δήθεν του ανέφερα συγκεκριμένα ονόματα υπουργών. Τίποτα τέτοιο φυσικά δεν έγινε και ούτε θα μπορούσε να γίνει. Η αυτοδιάψευσή του σε σχέση με την δήθεν δωροληψία μου και την δήθεν συνδρομή άλλων πολιτικών προσώπων, δίνει το μέτρο της αναξιοπιστίας του σε σχέση και με αυτόν τον ισχυρισμό του. Επ’ αυτών βέβαια και επί του συνόλου των ισχυρισμών του Ν. Σάκκου, το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχω ήδη προσφύγει. Η αλήθεια θα λάμψει και οι συκοφάντες μου θα αναγκαστούν να ανακαλέσουν και αυτή την φορά.

  Διαβάστε επίσης:

  Οι υπουργοί που… δελεάστηκαν από τα ρολόγια των Κουτσολιούτσων

  Folli Follie: Στη Βουλή η δικογραφία για Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Αραχωβίτη

   

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

  Πρόσφατα Άρθρα

  Το ρολόι της Αποκάλυψης δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα

  Οι δείκτες του ρολογιού της Αποκάλυψης, που συμβολίζει το επικείμενο ενός πλανητικού κατακλυσμού, παρέμειναν σήμερα 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα, λόγω της έλλειψης...

  Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη του νέου ναυτικού ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ Commander Κρίστοφερ Λεπόρ

  Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο νέος ναυτικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Commander Κρίστοφερ Λεπόρ, ενόψει και των προγραμματισμένων, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους,...

  Πρωτοδικείο Πειραιά: Παράνομη κρίθηκε η 48ωρη απεργία των πλοηγών

  Παράνομη κρίθηκε από το πρωτοδικείο Πειραιά η 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία του ναυτικού προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, που κήρυξε η εκτελεστική...

  Πολωνία: Απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απαγόρευση των αμβλώσεων

  Η κυβέρνηση στην Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που απαγορεύει ουσιαστικά τις αμβλώσεις στην χώρα θα τεθεί σε ισχύ αφού...

  Στέλλα Κυριακίδου: «Οι εταιρείες δεν πρέπει να έχουν ψευδαισθήσεις ότι η ΕΕ δεν έχει τα μέσα να μάθει τι συμβαίνει»

  Τις προσπάθειες που καταβάλλει η ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει με την ΑstraZeneca τόνισε η επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, σε...