0:57 Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Folli-Follie: Στο φως τα email φωτιά για το Μαξίμου και τα 80.000 ευρώ

Folli-Follie: Στο φως τα email φωτιά για το Μαξίμου και τα 80.000 ευρώ

Το οργιώδες παρασκήνιο προκειμένου η υπόθεση της Folli Follie να χαίρει ιδιαίτερης αντιμετώπισης από την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς προκύπτει από την έκθεση της PwC που εστάλη στις δικαστικές αρχές και αποκαλύπτει το eReportaz

Στις σελίδες 182-185 της έκθεσης-βόμβα οι συντάκτες της αναφέρονται εκτενώς στα εμαιλ τα οποία αντάλλαξε ο Διευθυντής Ασφαλείας της εταιρείας Νίκος Σάκκος με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.  Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται οι επικοινωνίες εγείρουν υποψίες για προσπάθειες άσκησης επιρροής πολιτικών και άλλων προσώπων για την αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε από την δημοσίευση της έκθεσης της QCM.

Χαρακτηριστικά καταγράφεται το εμαιλ που εστάλη στις 9/5/2018 προς τους Τζώρτζη και Δημήτρη Κουτσολιούτσο όπου ο Νίκος Σάκκος ενημερώνει ότι η οδηγία από “ψηλά” είναι να συνδράμουν τον Όμιλο τονίζοντας ότι αυτή είναι η θέση του Μαξίμου και ότι ο Μάκης Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον πρώην επικεφαλής της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κ. Γκότση.  Στη συνέχεια ακολουθεί νέο εμαιλ στις 11/5/2018 όπου ο  Σάκκος αναφέρει ότι με τον πρόεδρο της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επικοινώνησε ο “μπροστάρης” όπως τον χαρακτηρίζει Μάκης Μπαλαούρας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Σταύρος Αραχωβίτης.  Στο ίδιο εμαιλ ο Σάκκος αναφέρει ότι ο πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ότι ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της Επιτροπής.

Τελειώνοντας, στο ίδιο εμαιλ, ο Νίκος Σάκκος σημειώνει πως την επόμενη ημέρα, Σάββατο, του έχει ζητήσει συνάντηση ένα πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του υπουργού και πως καταλαβαίνει τι θέλει από μισόλογα που του είπε.  Στην έκθεση της PwC  καταγράφεται και το εμαιλ που έστειλε στις 13/5/2018 ο Σάκκος στο οποίο λέει ότι έχουν ισχυρούς συμμάχους αρκεί και εκείνοι να τους βοηθήσουν σε αυτά που τους ζητάνε.  Στο ίδιο μήνυμα ο Σάκκος αναφέρεται και στη συνάντηση που πραγματοποίησε με το σύμβουλο ενός από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές των Κουτσολιούτσων και συγκεκριμένα με σύμβουλο του Μάκη Μπαλαούρα όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα, και το πώς εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες (80.000€). Σε αυτό το εμαιλ αναφέρει η έκθεση ότι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος απάντησε μονολεκτικά ΝΑΙ και ότι ο Νίκος Σάκκος διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει.  Μάλιστα η έκθεση αναφέρει ότι το ποσό αυτό εκταμιεύτηκε την επόμενη ημέρα από τα ταμεία της εταιρείας καθώς εντοπίστηκε καταχώριση και από ατζέντα που βρέθηκε στα γραφεία και ανήκει στον ταμία της Folli Follie Β. Κατσαμπή με την περιγραφή Ν. Σάκκος (υπουργείο Κεφαλαιαγορά). Ερωτηθείς ο Νίκος Σάκκος ανέφερε ότι όντως πραγματοποίησε συνάντηση με πρόσωπο που είχε σχέση με τον Μάκη Μπαλαούρα αλλά δεν θυμόταν ούτε τον τίτλο ούτε το όνομα του. Όσον αφορά το θέμα των 80.000 ευρώ υποστήριξε ότι όντως υπήρχε αίτημα αλλά δεν θυμάται αν ήταν πληρωμή σε μετρητά ή χορηγία ή αλλιώς φιλανθρωπική δωρεά από την εταιρεία.

 

Διαβάστε τα email φωτιά

Πρωταγωνιστής σε bazaar

Όπως αποκάλυψε εχτές το eReportaz αρκετούς μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2019, ο κ. Μπαλαούρας πρωταγωνιστούσε ως “πλασιέ” της εταιρείας σε εκδηλώσεις bazaar που διοργάνωνε στην εκλογική του Περιφέρεια και στο Δήμο Ζαχάρως. Προφανώς ήθελε να επιβεβαιώσει αυτά που έγραφε ο συντάκτης του email ότι δηλαδή είναι ο “μπροστάρης” εκείνος που υπερβάλλει για τον Όμιλο!

Την ίδια στιγμή, πολιτικό σεισμό προκαλεί η δικογραφία-φωτιά που παίρνει τον δρόμο για τη Βουλή, όσον αφορά το σκάνδαλο της Folli-Follie, καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον «ισχυρό άνδρα» της εταιρείας Τζώρτζη  Κουτσολιούτσο (νυν προφυλακισμένου), στα οποία υπάλληλος της εταιρείας φέρεται να εμπλέκει κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τα οποία ισχυρίζεται “ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν τη διοίκηση”.

Όλα τα στοιχεία έρχονται στο φως με αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα που περιλαμβάνει ο διαχειριστικός έλεγχος της εταιρείας PWC με αναφορές μάρτυρα στην εταιρεία Folli Follie. Στην 200 σελίδων έκθεση, που βρίσκεται ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών, γίνονται αναφορές στο περιεχόμενο ηλεκτρονικών αρχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε υπολογιστές εργαζομένων της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Folli-Follie: Τα “δωράκια” στον Μπαλαούρα και τα “ρουσφέτια” του βουλευτή

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας