19:50 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Φονική επίθεση των Χούθι εναντίον στόχων στο Αμπού Ντάμπι

Φονική επίθεση των Χούθι εναντίον στόχων στο Αμπού Ντάμπι

Τρεις άνθρωποι, δύο Ινδοί και ένας Πακιστανός, έχασαν τη ζωή τους από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά στόχων κοντά στο αεροδρόμιο και σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σημειώνεται πως εκρήξεις είχαν σημειωθεί νωρίτερα σήμερα κοντά στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), με τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης να αναλαμβάνουν (εμμέσως πλην σαφώς) την ευθύνη για την επίθεση η οποία, όπως λέγεται, πραγματοποιήθηκε με drones.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στον χώρο όπου γίνονται έργα για την επέκταση του αεροδρομίου και είναι πιθανό αυτές να πραγματοποιήθηκαν με drones, ενώ στις φλόγες λέγεται πως τυλίχθηκαν και τρία βυτιοφόρα που βρίσκοταν στην περιοχή Μουσάφαχ κοντά στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής ADNOC. Κοντά στις εν λόγω εγκαταστάσεις λέγεται πως έχασαν τη ζωή τους και τα τρία θύματα των επιθέσεων.

Οι φωτιές που ξέσπασαν τέθηκαν, πάντως, γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να επηρεαστεί το πρόγραμμα των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το δίκτυο Al Arabiya.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι οι αντάρτες εξαπέλυσαν «ευρεία στρατιωτική επιχείρηση βαθιά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι τις επόμενες ώρες πρόκειται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, ο Αραβικός Συνασπισμός που μάχεται στην Υεμένη και στον οποίον συμμετέχουν Σαουδική Αραβία και ΗΑΕ, ανακοίνωσε ότι drones που έφεραν εκρηκτικά απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σαναά, πρωτεύουσας της Υεμένης, με κατεύθυνση τα ΗΑΕ.

Υπενθυμίζεται πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν εμπλακεί ενεργά στον πόλεμο της Υεμένης, ενάντια στους υποστηριζόμενους από το Ιράν Χούθι, ήδη από το 2015. Ωστόσο, από το 2019 και έπειτα, φέρονται να έχουν περιορίσει σημαντικά την εκεί εμπλοκή τους.
Υπενθυμίζεται επίσης πως ένα εμιρατιανό φορτηγό πλοίο, το «Rwabee», είχε καταληφθεί από αντάρτες Χούθι στις αρχές του 2022.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απείλησαν σήμερα ότι “θα απαντήσουν” στην πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στο Άμπου Ντάμπι και η οποία αποδίδεται στους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

“Τα Εμιράτα επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους να απαντήσουν σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις και σε αυτήν την εγκληματική, κλιμακούμενη καταστροφή” ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Διαβάστε ακόμη

Οι αντάρτες Χούθι αιχμαλώτισαν πλοίο με σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ερυθρά Θάλασσα

Το Ιράν προμηθεύει μυστικά όπλα στους Χούθι της Υεμένης

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας