12:00 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Φορτίζεις το κινητό με το... σώμα σου! (Φωτογραφίες)

Φορτίζεις το κινητό με το... σώμα σου! (Φωτογραφίες)

Είναι συχνό φαινόμενο στην εποχή μας να ζούμε με το φόβο να κλείσει η φορητή μας συσκευή λόγω χαμηλής μπαταρίας. Κατά καιρούς έχουμε δει πολλές εταιρίες να προσπαθούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, με τις περισσότερες να προσπαθούν να εστιάζουν στην εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας.

Μία νέα δημιουργία της Vodafone, με το όνομα Pocket Power, προσπαθεί να δει το συγκεκριμένο πρόβλημα από διαφορετική σκοπιά. Πρόκειται ουσιαστικά για μία μικρή τσέπη που είναι ραμμένη σε παντελόνια ή υπνόσακους.

Αποτελείται από θερμοηλεκτρικό υλικό που έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τη θερμότητα του σώματος και να την μετατρέψει σε ρεύμα, το οποίο στη συνέχεια αξιοποιείται για να φορτίσει τη συσκευή σας.

Το υλικό έχει ελεγχθεί από το πανεπιστήμιο του Southampton, με τον καθηγητή ηλεκτρονικών συστημάτων Stephen BeeBy να υποστηρίζει πως μέσα στις οκτώ ώρες του βραδινού ύπνου, το Pocket Power μπορεί να δώσει έως και 25 λεπτά επιπλέον χρόνου ομιλίας, αν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι φυσιολογική.

Μέχρι λοιπόν οι μπαταρίες να καταφέρουν φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο, το νέο gadget της Vodafone μπορεί να αποτελέσει μία πολύ αποτελεσματική καλοκαιρινή λύση.

Pocket_Power1

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας