2:37 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Φωτογραφική έκθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τους πρόσφυγες

Φωτογραφική έκθεση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τους πρόσφυγες

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, διοργανώνει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρες 18.00 – 22.00, εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό, με θέμα: «My future in a flash” («Το μέλλον μου υπό το φλας») στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, στο ύψος του κτηρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο.

Της Αλεξίας Σβώλου

Στην εν λόγω έκθεση θα παρουσιαστούν τα φωτογραφικά έργα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, τα οποία λειτουργεί ο Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα, το Βόλο και τα Καλάβρυτα, καθώς και των παιδιών προσφύγων που συμμετέχουν στις ψυχοκοινωνικές δράσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Προσφύγων του Ε.Ε.Σ.

Οι συμμετέχοντες, παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους με την κάμερα του κινητού τους, αποτύπωσαν στο φωτογραφικό χαρτί, με έμπνευση και ενθουσιασμό, τα όνειρα τους, τις προσδοκίες τους, αλλά και στιγμές της καθημερινότητάς τους στη χώρα που τους φιλοξενεί, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι ανθρωπιστικές αρχές του Ερυθρού Σταυρού αποτελούν πηγή έμπνευσης για ένα κόσμο καλύτερο για όλους μας.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη μετακινούμενων πληθυσμών, με έμφαση στην πλέον ευάλωτη ομάδα, τους ασυνόδευτους ανήλικους.


Διαβάστε επίσης: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για μία ακόμα φορά συμμετέχει στις γαλάζιες σημαίες


 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας