4:52 Κυριακή 14 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Φουρθιώτης: Η εγγραφή συγγνώμη προς τον πατέρα του Νίκου Κοκλώνη και πως αφέθηκε ελεύθερος

Φουρθιώτης: Η εγγραφή συγγνώμη προς τον πατέρα του Νίκου Κοκλώνη και πως αφέθηκε ελεύθερος

Αίσιο τέλος είχε η ποινική περιπέτεια του Μένιου Φουρθιώτη μετά την σύλληψη η οποία έλαβε χώρα -στα πλαίσια του αυτοφώρου- κατόπιν μήνυσης του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη, Δημήτρη, ο οποίος κατήγγειλε ότι κατέγραψε παράνομα ιδιωτική τους συνομιλία την οποία παρουσίασε ως συνέντευξη.

Μετά τη σύλληψη του ο Φουρθιώτης οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πειραιά και παραλίγο να έρθει αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Ωστόσο μετά από εγγραφή συγγνώμη που ζήτησε ο πατέρας του Κοκλώνη δέχθηκε να ανακαλέσει τη μήνυση με τον Φουρθιώτη να ανακαλεί και εκείνος τις μηνύσεις για ψεύδη καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει.

Σύμφωνα με το δελτίο Τυπου που εξέδωσε ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοκλώνη, Χρήστος Κακαρούνας, «Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, οδηγήθηκε ο κ. Μένιος Φουρθιώτης ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πειραιά και της 6ης Τακτικής Ανακρίτριας Πειραιά για παράβαση του άρθρου 370α Π.Κ. (για Παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας – κακούργημα το οποίο επισύρει ποινή καθείρξεως μέχρι 10 ετών), κατόπιν μηνύσεως του κ. Δημητρίου Κοκλώνη.

Είχε προηγηθεί σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου, καθώς μαγνητοφώνησε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Δημήτριο Κοκλώνη, πατέρα του Νικολάου Κοκλώνη, την οποία δημοσίευσε και σκόπευε να δημοσιοποιεί σε συνέχειες στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα που διαθέτει, χωρίς τη συναίνεση για μαγνητοσκόπηση του συνομιλητή του Δημητρίου Κοκλώνη.

Ο κ. Φουρθιώτης αναγνωρίζοντας το ατόπημά του και με τη συναίνεση του δικηγόρου του κ Κούγια , ζήτησε εγγράφως συγγνώμη από τον κ. Δημήτριο Κοκλώνη, μέσω του δικηγόρου του Χρήστου Κακαρούνα, και δεσμεύτηκε ότι θα απέχει από δημοσιεύματα και αναρτήσεις συκοφαντικού, υβριστικού και απειλητικού περιεχομένου κατά του Νικολάου Κοκλώνη και της οικογένειάς του, καθώς και ότι θα τηρεί την εκδοθείσα από 19/02/2024 Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου Πρωτοδικών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Κατόπιν αυτού, ο Μένιος Φουρθιώτης αφέθηκε ελεύθερος».

Νωρίτερα ο πληρεξούσιος του Μένιου Φουρθιώτη, Αλέξης Κούγιας, είχε εκδώσει δελτίο Τύπου το οποίο πάντως μετέφερε διαστρεβλωμένες πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Όπως είναι γνωστό, κατόπιν μηνύσεων της μητέρας και του πατέρα του Νίκου Κοκλώνη συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη χθες ο εντολέας μου Μένανδρος – Μένιος Φουρθιώτης, διότι δήθεν υπέκλεψε μια συνομιλία με τον πατέρα του Νίκου Κοκλώνη και τη μετέτρεψε σε συνέντευξη, και έτσι κατηγορήθηκε για παράβαση του άρθρου 370Α Ποινικού Κώδικα (Παραβίαση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προφορικής συνομιλίας), ένα κακούργημα, το οποίο επισύρει ποινή καθείρξεως μέχρι 10 ετών. Ο Μένιος Φουρθιώτης αρνήθηκε ότι διέπραξε αυτή την πράξη και αμέσως μήνυσε τους μηνυτές του για τα αδικήματα της ψευδούς καταμηνύσεως και της συκοφαντικής δυσφημήσεως, ζητώντας και αυτός τη σύλληψή τους στα όρια του αυτοφώρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη: Η μη υλοποίηση της Σύμβασης 717 οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών

Μουστόγιαννης: Η συνένωση των δικογραφιών και η κατάθεση των θυμάτων

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

 

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας