20:31 Τρίτη 28 Μαΐου 2024
eReportaz

Live:

Φόβοι ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα στο Πολυτεχνείο!

Φόβοι ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα στο Πολυτεχνείο!

Δεν είναι καλά τα μηνύματα που φτάνουν στα κυβερνητικά γραφεία από τις προετοιμασίες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Οι φόβοι για επεισόδια που μπορούν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις είναι πλέον φανεροί από τις κινήσεις που κάνουν τα αρμόδια όργανα, προκειμένου να προλάβουν, αν μπορούν, το κακό.

Πηγές της Κατεχάκη κάνουν λόγο για την πλέον επικίνδυνη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, καθώς η ατμόσφαιρα έχει φορτιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη σύλληψη του 29χρονου Κωνσταντίνου Γ. στην πλατεία Αττικής, την ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση για την 48ωρη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το γιγαντιαίο σχέδιο με το κωδικό όνομα «Πολυτεχνείο 2017» για τον εορτασμό της 44ης επετείου, περιλαμβάνει και την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας καθώς υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός τρομοκρατικού χτυπήματος.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών λένε πως οι καταληψίες έχουν καταφέρει να μαζέψουν μεγάλο αριθμό μολότοφ, ξύλων και πετρών που θα τα χρησιμοποιήσουν για να κάνουν επεισόδια, έχοντας και την εξωτερική υποστήριξη των γνωστών-αγνώστων, ενώ εκφράζεται ο φόβος ακόμα-ακόμα και για τρομοκρατικό χτύπημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες τις ημέρες του εορτασμού θα συμμετάσχουν 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες. Συγκεκριμένα την ημέρα της μεγάλης πορείας:

•Θα λαμβάνουν μέτρα 7.000 ένστολοι. Από αυτούς οι 2.000, θα ανήκουν στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 30 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).

•Σχεδόν το σύνολο των δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και της «Ζ». Και εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, Κρατικής και της Τροχαίας.

•Στο σχέδιο δράσης συμπεριλαμβάνεται και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής. Οχήματα και άνδρες θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία.

•Όσες κάμερες είναι σε λειτουργία, προκειμένου η Τροχαία Θα ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους, ενώ θα «ζουμάρουν» στους διαδηλωτές με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας