13:57 Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024
eReportaz

Live:

Φρεγάτες Belh@rra: Έναρξη συνεργασίας NAVAL GROUP – PRISMA ELECTRONICS

Φρεγάτες Belh@rra: Έναρξη συνεργασίας NAVAL GROUP – PRISMA ELECTRONICS

H PRISMA ELECTRONICS ανακοινώνει τη υπογραφή συμφωνίας πλαίσιο κατά την διάρκεια της EURONAVAL 2022 στο Παρίσι με το NAVAL GROUP, η οποία ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή ηλεκτρονικών υποσυστημάτων των FDIs στην Ελλάδα. Το NAVAL GROUP έχει αναλάβει το πρόγραμμα κατασκευής των φρεγατών FDI (Belharra) για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και στο πλαίσιο αυτό έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο Βιομηχανικής Συμμετοχής Ελληνικών Εταιριών.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πρίσμα Ηλεκτρονικά (PRISMA ELECTRONICS), Χρήστος Γιορδαμλής είπε: «Είναι μία σημαντική ημέρα όπου η Δέσμευση του NAVAL GROUP να συνεργαστεί με Ελληνικές Επιχειρήσεις, δίνει νέες προοπτικές στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Η υλοποίηση της συμφωνίας που υπογράψαμε σήμερα θα δώσει θέσεις εργασίες υψηλής εξειδίκευσης στην Αλεξανδρούπολη και θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα οφέλη στην ελληνική οικονομία και στην χώρα μας. Είμαστε περήφανοι που θα συμβάλουμε και εμείς στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού. Με τη συμφωνία αυτή η εταιρία μας αποκτά σημαντική εμπειρία, τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, να αποκτήσει προβολή στην παγκόσμια ναυτική αγορά, δηλαδή, να αναπτυχθεί και να αναπτύξει περαιτέρω τα προϊόντα της. Η Πολιτεία είναι σημαντικό να διεκδικήσει σε κάθε έργο που αναθέτει να υπάρχει ισχυρή ελληνική προστιθέμενη αξία στην υλοποίηση αυτού αλλά και να διεκδικεί την ενσωμάτωση ελληνικών τεχνολογιών σε αυτά. Ευχαριστούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδος οι οποίοι με την παρουσία τους, αλλά κυρίως τις επίμονες προσπάθειες τους προωθούν την Ελληνική Βιομηχανία.»

Η PRISMA ELECTRONICS είναι μία Ελληνική εταιρεία που παρέχει τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ιδρύθηκε το 1991 και μέσω του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων πληροφορικής, ασύρματων συστημάτων και ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών με Τεχνητή Νοημοσύνη και λογικές Επαυξημένης Πραγματικότητας. Η εταιρία έχει έδρα στην Αλεξανδρούπολη, απασχολεί σήμερα >100 εξειδικευμένο προσωπικό και εξυπηρετεί ένα μεγάλο εύρος πελατών με τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες που παρέχει σε τομείς όπως τα Ηλεκτρονικά, η Ναυτιλία, Εργοστάσια, Έξυπνες Πόλεις, Μουσεία, Μεταφορές, η Άμυνα καθώς και η Αεροδιαστημική. Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά διαθέτει ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής και κεντρικά της γραφεία στην Αλεξανδρούπολη, ενώ διαθέτει ισχυρή παρουσία στην Αθήνα με έμφαση στην Ναυτιλία. Η Πρίσμα Ηλεκτρονικά έχει λάβει πλήθος εθνικών και διεθνών βραβείων και διακρίσεων, ενώ είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2015, ISO 27001:2013 (IT και Ασφάλειας Πληροφοριών) καθώς και με το ISO 14001 (σύστημα περιβαλλοντολογικής διαχείρισης). Παράλληλα είναι πιστοποιημένη από το Υπουργείο Άμυνας για την παραγωγή αμυντικού υλικού και την διαχείριση σχετικών πληροφοριών. Κύριο προϊόν της εταιρίας αποτελεί το σύστημα LAROS με εκατοντάδες εγκαταστάσεις στην ποντοπόροα ναυτιλία. Το LAROS είναι ένα καινοτόμο σύστημα που επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως διαρκή παρακολούθηση της αποδοτικότητας λειτουργίας ενός πλοίου και την ελαχιστοποίηση των εκπομπών COx, NOx, SOx. Η Λύση αυτή έχει ήδη προκριθεί να είναι μέρος του προγράμματος EPC (European Patrol Corvette) που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Άμυνας το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρία Μαργαρίτη: Κραυγή αγωνίας από μητέρα παιδιού με αυτισμό – “Κινδυνεύω να μείνω στον δρόμο και να μου πάρουν το παιδί”

Κολωνός: Νέα αποκαλυπτικά μηνύματα του άρρωστου Μίχου προς τη 12χρονη – «Στείλε βίντεο από το μπάνιο»

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

           

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας