18:06 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Φταρνίστηκε ο "Σουλτάνος", κρύωσε το Μαξίμου!

Φταρνίστηκε ο "Σουλτάνος", κρύωσε το Μαξίμου!

Ανευ προηγούμενου είναι αυτό που συνέβη με το θέμα της αίτησης ακύρωσης ασύλου από την κυβέρνηση, για τον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι είχαν διαφύγει από την Τουρκία κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν. 

Μία απόφαση η οποία όπως φαίνεται έχει παρθεί από την κυβέρνηση κάτω από τις πιέσεις των Τούρκων και συγκεκριμένα του ‘Σουλτάνου”.

Νωρίτερα η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου είχε παράσχει άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου των οκτώ. 

Ο Ερντογάν είχε ζητήσει κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας, να εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι στην γείτονα χώρα. Η κυβέρνηση επιχείρησε με κάθε τρόπο να το πετύχει αυτό, χωρίς ωστόσο να μπορεί να επέμβει στην Ελληνική δικαιοσύνη, παρά την θέληση κάποιων. Η σημερινή απόφαση για να δοθεί άσυλο στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, εξόργησε τον Ερντογάν ο οποίος απείλησε την Ελλάδα με κυρώσεις!

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση σε γλώσσα που ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ελλάδα ότι: «με την απόφασή της να δώσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες».

Σύμφωνα με την Άγκυρα: «Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος».

Εφτανε μόνο αυτή η ανακοίνωση για να αναγκάσει την Ελληνική κυβέρνηση σε άτακτη φυγή, ανακοινώνοντας από την πλευρά της ότι: «Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας