12:17 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Φυγαδεύτηκε ο Μουζάλας από τη Χίο (Video)

Φυγαδεύτηκε ο Μουζάλας από τη Χίο (Video)

Με μηνύματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο μεταναστευτικό αλλά και προσωπικά κατά του ίδιου, συνοδεύτηκε η αναχώρηση του Γιάννη Μουζάλα, το βράδυ της Πέμπτης από τη Χίο για την Αθήνα.

Συγκεντρωμένοι κάτοικοι του Χαλκειούς, όπου είναι εγκατεστημένο το hotspot, και όχι μόνο, κατέλαβαν την αίθουσα αναχωρήσεων, υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του ίδιου ζητώντας την παραίτησή του.

Η ένταση που δημιουργήθηκε ανάγκασε την Αστυνομία να φυγαδεύσει τον Υπουργό από άλλη είσοδο του Αεροδρομίου, οδηγώντας τον στα γραφεία της Ασφάλειας του Αερολιμένα Χίου, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ και παρέμεινε μέχρι την αναχώρησή του.

Ερωτώμενος πάντως για το γεγονός των συνεχών κινητοποιήσεων στο Χαλκειός, εκεί όπου την τελευταία εβδομάδα επιχειρείται η επέκταση της ΒΙ.ΑΛ. ο Υπουργός έδειξε συμπάθεια λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα τα οποία θα προσπαθήσει να επιλύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί από την επιχείρηση επέκτασης του hotspot της π. ΒΙ.ΑΛ. Ο υπουργός συναντήθηκε τόσο με τους κατοίκους όσο και με τους φορείς του νησιού, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τη γνωστή ρητορική του ότι δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των νησιών.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο της Χίου ζήτησε από τους δημοτικούς παράγοντες να αναλάβουν κι εκείνοι μέρος της ευθύνης αντιμετώπισης του εξελισσόμενου φαινομένου της μετανάστευσης, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με κάθε τίμημα στην αύξηση της δυναμικής της ΒΙΑΛ, ως μία δομή παραμονής 1.500 – 1.700 μεταναστών και προσφύγων, με ανώτατο όριο τους 2.000. Εξήγησε μάλιστα ότι σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός υπερβαίνεται, σιωπηρά θα επισπεύδονται οι μετακινήσεις του υπερπλεονάζοντος πληθυσμού στην ηπειρωτική χώρα.

Για το λόγο αυτό ζήτησε από τη δημοτική αρχή να συνηγορήσει στην κατασκευή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., δίχως πάντως να τεθεί θέμα εξεύρεσης χώρου, και να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους μέχρι να ολοκληρωθεί από την κυβέρνηση η αύξηση της χωρητικότητας της ΒΙΑΛ.

Πηγή: politischios.gr

Διαβάστε ακόμη

Top News

            

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας