17:11 Τρίτη 5 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Φυλακές Κέρκυρας: Περίπου 70 κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας

Φυλακές Κέρκυρας: Περίπου 70 κρατούμενοι κάνουν απεργία πείνας

Περίπου 70 κρατούμενοι στις φύλακες Κέρκυρας προχώρησαν σε απεργία πείνας.

Η απεργία πείνας των κρατουμένων, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι αλβανικής υπηκοότητας, ξεκίνησε την Πέμπτη. Ωστόσο για μερικές ημέρες πριν, οι ίδιοι είχαν αποφασίσει να απέχουν από το συσσίτιο.

Οι κρατούμενοι έχουν ήδη καταθέσει τα αιτήματά τους στη διοίκηση των φυλακών, τα οποία αφορούν στη χαλάρωση της αυστηρότητας των κριτηρίων με τα οποία αποφασίζονται οι άδειες αλλά η υφ’ όρων απόλυση. Επίσης, έχουν ζητήσει, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και κοινωνικού λειτουργού, καθώς και μόνιμου ιατρού. Ένας από τους κρατούμενος μίλησε τηλεφωνικά σε αλβανικό ΜΜΕ και ζήτησε την παρέμβαση της αλβανικής πρεσβείας στις ελληνικές αρχές προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά τους, πηγές της διοίκησης των φυλακών Κέρκυρας ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πως η υφ’ όρων απόλυση ή οι σωφρονιστικές άδειες εγκρίνονται από το συμβούλιο της φυλακής στο οποίο προεδρεύει εισαγγελέας. Τόνισαν μάλιστα, πως οι αποφάσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κριτήριο του χρόνου, αλλά λαμβάνονται υπ’ όψιν πολλές προσωποποιημένες παράμετροι.

Σχετικά με τα άλλα αιτήματα των κρατουμένων, αυτά δηλαδή της στελέχωσης της φυλακής με κοινωνικό λειτουργό και νοσηλευτές, οι ίδιες πήγες ανέφεραν ότι υπάρχει σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ, ενώ τόνισαν ότι οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν τους επόμενους μήνες. Αναφορικά με την ιατρική κάλυψη, παρόλο που υπάρχει προκήρυξη δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τη θέση. Ωστόσο, οι ανάγκες καλύπτονται με βάρδιες ιατρών του ΕΣΥ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα στο ιατρείο των φυλακών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκρός κρατούμενος στις Φυλακές Τρικάλων

Τούρκος καταζητούμενος συνελήφθη στον Εβρο και βρίσκεται στις φυλακές της Κομοτηνής

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας