19:55 Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
eReportaz

Live:

Φυλάκιση 18 μηνών σε 19χρονο στη Νίκαια της Γαλλίας που απείλησε να σκοτώσει καθηγητή

Φυλάκιση 18 μηνών σε 19χρονο στη Νίκαια της Γαλλίας που απείλησε να σκοτώσει καθηγητή

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε ένας νεαρός 19 ετών στη Νίκαια της Γαλλίας επειδή απείλησε έναν καθηγητή ότι «θα πέθαινε σαν τον Σαμουέλ Πατί».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nice-Matin ο 19χρονος, πληροφορήθηκε μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ένα περιστατικό που συνέβη σε μια από τις τάξεις όπου δίδασκε ο καθηγητής. Ο Καιηγητής είχε ζητήσει εξηγήσεις από ορισμένους μαθητές του, για τους οποίους είχε υποψίες ότι αντέγραψαν σε ένα διαγώνισμα.

Ο δράστης κατάφερε να βρει τη διεύθυνση ενός λογαριασμού του καθηγητή και τον απείλησε ότι θα έχει την τύχη του Σαμουέλ Πατί, ο οποίος δολοφονήθηκε από έναν φανατικό ισλαμιστή επειδή έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του, σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

«Ο πελάτης μου βίωσε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», εξήγησε ο Ζουλιέν Νταράς, ο δικηγόρος του καθηγητή. Όπως είπε, αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα και έβγαλε το όνομά του από το γραμματοκιβώτιό του μέχρι να εντοπίσουν οι αρχές τον άνθρωπο που τον απειλούσε.

Ο 19χρονος, αντιμετώπισε ποινή επτά ετών για τρομοκρατία και απειλή θανάτουπου αλλά λόγω λευκού ποινικού  μητρώου, καταδικάστηκε τελικά σε κάθειρξη 18 μηνών.

Διαβάστε επίσης 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

   

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας