6:13 Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Γ. Αποστολέρης - π. σταθμάρχης - Τέμπη: "Εγκληματική χαλάρωση... Μπάχαλο στην κυκλοφορία... Η διοίκηση έπρεπε να είχε ξηλωθεί ήδη"

Γ. Αποστολέρης - π. σταθμάρχης - Τέμπη: "Εγκληματική χαλάρωση... Μπάχαλο στην κυκλοφορία... Η διοίκηση έπρεπε να είχε ξηλωθεί ήδη"

Ο πρώην κεντρικός σταθμάρχης Βόλου Γιώργος Αποστολέρης, ένας επαγγελματίας με τεράστια πείρα από την λειτουργία των τρένων και του ΟΣΕ  ήταν καλεσμένος σήμερα του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1.

Ο κ. Κουσουλός ζήτησε με το “καλημέρα” το σχόλιο του κ. Αποστολέρη μια και έχουν δεις τόσες πολλές αποκαλύψεις το φως της δημοσιότητες που αφορούσαν τον κεντρικό σταθμό της Λάρισας, το σύστημα τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε μέχρι το 2019 και έκτοτε σταμάτησε να λειτουργεί κάτι που έχει καταθέσει ο κ. Κολλάτος, για τον ηλεκτρονικό πίνακα που ήταν χαλασμένος για 3-4 χρόνια, για τον παντελώς άπειρο σταθμάρχη της Λάρισας για να λάβει την απάντηση του στο ερώτημα το τι έχει φταίξει να είναι καταπέλτης για τα όσα συνέβαιναν μέχρι και το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. “Μια εγκληματική χαλάρωση όλης της πειθαρχίας του σιδηροδρόμου, επί πολλά χρόνια, ένα μπάχαλο στην κυκλοφορία, μη τήρηση του κανονισμού, σε ένα ποσοστό που αγγίζει το 100%. Άρα καταλαβαίνουμε όλοι ότι ήταν μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι ένα ατύχημα ή δυστύχημα θα ερχόταν. Αν δεν ερχόταν στις 28/2 θα ερχόταν στις 28/3, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να γλυτώσει μια τέτοια κατάσταση κυκλοφορίας ένα δυστύχημα”.

Δηλαδή ήταν αναπόφευκτο να συμβεί ένα δυστύχημα είπε ο κ. Κουσουλός, για να συνεχίσει ο κ. Αποστολέρης να λέει “μια ποιος πιστεύει ότι μπορεί με τέτοια κατάσταση κυκλοφορίας…..”. Στην συνέχεια ο κ. Κουσουλός απάντησε στον πρώην σταθμάρχη Βόλου ότι εκείνος γνωρίζει πολύ καλά τις συνέβαινε αλλά οι δημοσιογράφοι τώρα τα μαθαίνουμε όλα, για την τηλεδιοίκηση, για τις βάρδιες των σταθμαρχών, τώρα μαθαίνουμε ότι ένας άνθρωπος δεν αντιλήφθηκε ότι ένα τρένο πήγαινε στην γραμμή καθόδου και ένα άλλο τρένο κατέβαινε την ίδια γραμμή, είναι για εμάς τεχνητά θέματα τα οποία τώρα τα διερευνούμε και επειδή μιλάτε την γλώσσα της αλήθειας και έξω από τα δόντια για ποιο λόγο εγκαταλήφθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο, για ποιο λόγο υπήρχε αυτή η ανοργανωσιά; “Ένα μεγάλο τσουνάμι… υπαλλήλους έφθασαν σε μεγάλη ηλικία, διαδοχή δεν υπήρχε, σημαίνει ότι από την στιγμή που εγώ δεν μπόρεσα να δώσω ποτέ καμία πληροφορία στον επόμενο μου συνάδελφο, τα χρόνια σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εγκαταληφθεί. Και αν σκεφθούμε ότι ο ένας ήταν ο έμπειρος στο Παλαιοφάρσαλο και οι δύο ήταν άπειροι, και η κοπέλα στους Νέους Πόρους αλλά και ο συνάδελφος στην Λάρισα ήταν άπειροι….”

Ακούστε εδώ όλο το ηχητικό ντοκουμέντο με την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια όπου η γλώσσα της αλήθειας του κ. Αποστολέρη αναφέρθηκε και στις ευθύνες της διοίκησης του ΟΣΕ και το τι θα έπρεπε να συμβεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέμπη: Ολόκληρη η πρώτη απολογία του ανίδεου σταθμάρχη

Τέμπη: Μαρτυρία σοκ – Στο σταθμαρχείο Λάρισας τα βράδια «έκαναν πάρτι, έσβηναν φώτα, μουσικές, ουίσκι»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας