0:25 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Γ.Δ. Καρράς: «Είμαι κεντρώος και κάποια στιγμή έπρεπε να μεταφερθώ στο Κίνημα Αλλαγής"

Γ.Δ. Καρράς: «Είμαι κεντρώος και κάποια στιγμή έπρεπε να μεταφερθώ στο Κίνημα Αλλαγής"

“Ήταν για μένα μία απόφαση που έπρεπε κάποια στιγμή να λάβω, διότι το έχω ξαναπεί, ο κεντρώος χώρος με εκφράζει, υπάρχει αυτή τη στιγμή μία κινητικότητα στο προοδευτικό κέντρο,  δεν έχω προσχωρήσει σε κάποιο από τα κόμματα που συγκροτούν τη ΔΗΣΥ, είμαι συνεργαζόμενος. Αντιπροσωπεύω τη «Φωνή Δημοκρατίας», κατοχυρωμένο κόμμα στον Άρειο Πάγο», δήλωσε ο Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς στον Πέτρο Κουσουλό και στο «Νυχτερινό Ρεπορτάζ», μιλώντας για τη μετεγγραφή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και κατ’ επέκταση στο Κίνημα Αλλαγής.

Γιατί το έκανε αυτό;  Ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων – και μέχρι προ ολίγου ανεξάρτητος – απάντησε στο ραδιόφωνο του Alpha:

«Βάζοντας στη ζυγαριά τα πράγματα είδα τα εξής:  Πως από τη μία πλευρά η κυβέρνηση συνεχίζει μία πολιτική η οποία δυστυχώς το μόνο που εξυπηρετεί είναι οι υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς τουλάχιστον να πάρει ένα ανακουφιστικό μέτρο για να δώσει μία ελπίδα, παρά μόνο μέτρα που θα ισχύουν για πολλά χρόνια, παρά τα λόγια καθαρής εξόδου. Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μου έχει πει πειστικά πως μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με ζητούμενο την έξοδο όχι από τα μνημόνια, αλλά από την κρίση. Εικόνα από τα δύο μεγάλα κόμματα ότι θα οδηγήσουν τη χώρα έξω από την κρίση δεν έχω…

Συνεπώς, εφόσον η δική μου ιδεολογία είναι ότι πρέπει να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη ούτως ώστε να χρηματοδοτηθεί και ο κοινωνικός ιστός, ήταν πλέον η απόφαση μου μονόδρομος, διότι δεν μπορούσα να συνεχίσω ως ανεξάρτητος βουλευτής, παρά να ενταχθώ σε αυτό το φορέα για να οδηγήσουμε σε ένα συνέδριο το οποίο να πάρει κάποιες αποφάσεις για να εργαστεί προς την κατεύθυνση του προοδευτικού χώρου που μπορεί να κινητοποιήσει υγιείς δυνάμεις του τόπου».

Με λίγα λόγια εξήγησε στη συνέχεια πότε αποφάσισε να ανέβει στο άρμα του Κινήματος Αλλαγής και γιατί δεν έμεινε σταθερός στην Ένωση Κεντρώων:

«Δεν έγινε κάποια επαφή με την κυρία Γεννηματά. Είχα μετάσχει και στις εκλογικές διαδικασίες της κεντροαριστεράς, αλλά χθες έφτασα στα όριό μου με το πολυνομοσχέδιο και το άρθρο για την κατάργηση της απεργίας.

Δεν θέλω να κάνω δυσμενή σχόλια, αλλά δυστυχώς ο πολιτικός σχηματισμός από τον οποίο προερχόμουν δεν είχε μία πολιτική ταυτότητα που να με εκφράζει. Εγώ πάντως 20-25 χρόνια δεν έχω φύγει ποτέ από τον κεντρώο χώρο και πάντα τιμούσα το ψηφοδέλτιο της επικρατείας της Ένωσης Κεντρώων παρά το ότι δεν είχαμε ελπίδες να εκλεγούμε».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας