22:33 Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
eReportaz

Live:

Γ. Γλύκας: "Μη με ρωτάτε γιατί ήταν έξω ο δολοφόνος του Μ. Ζαφειρόπουλου"

Γ. Γλύκας: "Μη με ρωτάτε γιατί ήταν έξω ο δολοφόνος του Μ. Ζαφειρόπουλου"
  • Ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Γλύκας μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο ραδιόφωνο του Alpha
  • Εξήγησε για ποιον λόγο δεν ανέλαβε την υπεράσπιση του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας ήταν δικηγόρος υπεράσπισης του ανθρώπου που δολοφόνησε τον Μιχάλη Ζαφειρόποπουλο. Στην εκπομπή “Νυχτερινό Ρεπορτάζ” του Πέτρου Κουσουλού, εξήγησε τους ηθικούς φραγμούς που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει να τον υπερασπίζεται μετά το τραγικό συμβάν.

“Ένας άνθρωπος που έχει την ιδιότητα να είναι ένας από τους τελευταίους που έχει δει το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στις φυλακές του Κορυδαλλού εκείνο το πολύ άσχημο βράδυ που μας πάγωσε όλους και που είχα την τιμή να είμαι φίλος του και συνάδελφός του, προφανώς δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί οποιονδήποτε διορισμό υπεράσπισης εκείνου που του στέρησε τη ζωή και με οποιοδήποτε αντίτιμο, το έχω καταστήσει σαφές. Η επαγγελματική μας σχέση με εκείνον τελείωσε στις προηγούμενες υποθέσεις του, που ξεκίνησε από το 2007 με δύο υποθέσεις τότε και συνεχίστηκε το 2016 στην τελευταία του ποινική εμπλοκή που δεν αφορούσε το συμβόλαιο θανάτου κατά του άλλου συναδέλφου μου.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να στρατολογήθηκε από συγκεκριμένα πρόσωπα εντός των φυλακών, μετά την τελευταία του φυλάκιση που ήταν για κλοπές. Το 2007 είχε καταδικαστεί αμετακλήτως για βιασμό και ληστεία. Δεν είχε κατηγορηθεί ποτέ για ανθρωποκτονία. Μπορεί να ξεκίνησε με βαρύτατες κατηγορίες και καταδίκες, για δύο βιασμούς, μετά είχαμε όμως μία μετάπτωση και από ληστείες και βιασμούς, κατηγορήθηκε για κλοπές. Αθωώθηκε για τις εννέα και καταδικάστηκε για τρεις!”.

Ο Π. Κουσουλός αναρωτήθηκε εύλογα γιατί αυτός ο άνθρωπος ήταν εκτός φυλακής και ο Γιάννης Γλύκας απάντησε: 

“Απελάθηκε, γύρισε, καταδικάστηκε για έξι χρόνια για τις κλοπές και την παράνομη είσοδο, έμεινε μέσα για το 1/5 που απαιτείται, πήγε σε αγροτικές φυλακές και μετά πήρε άδεια. Πως πήρε άδεια με ποινή εφ’ όρου αναστολής για τους βιασμούς μη με ρωτάτε. Νομικά γίνεται, αλλά τέτοιες άδειες δεν δίνονται ούτε σε ανθρώπους με μικρότερες ποινές”.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας