20:10 Τρίτη 17 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Γ. Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας: Ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις. Βάλτε σκούφους και μπουφάν!

Γ. Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας: Ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις. Βάλτε σκούφους και μπουφάν!

Στα ίδια πρωτόκολλα ασφαλείας συνεχίζει να επιμένει το Υπουργείο Παιδείας, καθώς την ώρα που η κακοκαιρία «Ελπίς» ετοιμάζεται να χτυπήσει την Ελλάδα η πρότασή του είναι να ανοίγουν τα παράθυρα στις τάξεις των σχολείων ανά 15-20 λεπτά και τα παιδιά να φορούν… μπουφάν και σκουφιά.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης σε δηλώσεις του στο Kontra News 10 , είπε χαρακτηριστικά: «το πρωτόκολλο αναφέρει ότι σε περίπτωση ψύχους τα παράθυρα δεν είναι ανοιχτά συνεχώς, αλλά ανά δεκαπεντάλεπτο – εικοσάλεπτο τα ανοίγουμε για 5λεπτά γιατί θέλουμε να ανανεώνεται ο αέρας. Οι μαθητές μπορούν να φοράνε τους σκούφους και τα μπουφάν τους».

Εν τω μεταξύ επιστολή απέστειλε ο δημάρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στην υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως και ζητά εσπευσμένα το κλείσιμο των σχολείων, καθώς οι «προδιαγραφές» κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων (ανοιχτά παράθυρα) δεν είναι δυνατόν να ακολουθηθούν όταν έξω έχει -10 βαθμούς.

Στην επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Κοζάνης εκφράζει την ανησυχία του «για τη δια ζώσης διεξαγωγή των μαθημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας που θα πρέπει εξ αιτίας του covid-19 να αερίζονται μονίμως» και σημειώνει ότι «η ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με την εξωτερική θερμοκρασία να αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου καθιστά απαγορευτικές τις συνθήκες εκπαίδευσης».

Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός στα Σχολεία Self test : Πάνω από 6.000 νέα θετικά κρούσματα σε παιδιά

Κόντρα Κεραμέως – Φίλη στη Βουλή για τα κρούσματα τα σχολεία

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας