7:38 Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
eReportaz

Live:

Γ. Κεφαλογιάννης: Δίπλωμα οδήγησης με email

Γ. Κεφαλογιάννης: Δίπλωμα οδήγησης με email

Ποιος περίμενε ότι έρθει η ώρα όπου οι πολίτες να αναμένουν μήνες προκειμένου να πάρουν στα χέρια τους το δίπλωμα οδήγησης, να το έχουν την επόμενη ημέρα και μάλιστα με email. Ή η άδεια οδήγησης να βρίσκεται απ’ ευθείας στο κινητό μέσω εφαρμογής.

«Κάποιος ο οποίος θα δώσει τις πρακτικές εξετάσεις, αντί να περιμένει πέντε με έξι μήνες να λάβει το δίπλωμα στα χέρια του, άρα δεν θα μπορεί και ο ίδιος να κινηθεί ή ενδεχομένως δεν θα μπορεί να δουλέψει γιατί πολλοί θέλουν το δίπλωμα ως μέσο ή ως εργαλείο προκειμένου να εργαστούν κάπου, την επομένη κιόλας ημέρα με ένα email αρχικά θα μπορεί να λαμβάνει το δίπλωμα και να το εκτυπώσει» τόνισε στο newsit.gr ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Πέρα από το δίπλωμα οδήγησης σε mail έρχεται και η ψηφιοποίηση της άδειας οδήγησης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταφορών θα εμφανίζεται απευθείας στο κινητό του επιτυχόντος μέσω σχετικής εφαρμογής. Με αυτά τα μέτρα, το υπουργείο στοχεύει στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι με την προσωρινή άδεια οδήγησης ο δικαιούχος θα μπορεί να οδηγεί κανονικά από την επόμενη ημέρα της επιτυχούς εξέτασής του. Όπως επισημαίνεται στη σχετική νομοθετική ρύθμιση, η χορήγηση της προσωρινής άδειας οδήγησης διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Μεταφορών ύστερα από την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και κατόπιν της ταυτοποίησής τους στην οικεία πλατφόρμα.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας