14:02 Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Γ. Οικονόμου σε ΕΙΝΑΠ: Δεν μεταθέτω ευθύνες σε κανέναν, οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τις δυνατότητες του συστήματος

Γ. Οικονόμου σε ΕΙΝΑΠ: Δεν μεταθέτω ευθύνες σε κανέναν, οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τις δυνατότητες του συστήματος

«Αυτό το οποίο είπα χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είναι ότι “η απόφαση για το ποιος και πότε διασωληνώνεται είναι μία απόφαση, που παίρνεται με αμιγώς ιατρικά κριτήρια από τους ανθρώπους που έχουν τη γνώση και την ευθύνη να την πάρουν”», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην επιστολή του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ.

Υπογραμμίζει ότι αυτό προφανώς δεν μεταθέτει ευθύνες σε κανέναν, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα με βάση τις δυνατότητες του συστήματος. «’Αλλωστε οι ίδιοι οι υγειονομικοί, που βρίσκονται από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή της μάχης, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την προσθήκη στο σύστημα εκατοντάδων νέων ΜΕΘ σε πολύ σύντομο χρόνο. Γνωρίζουν επίσης την πίεση που υφίστανται ακόμη και τα πιο ισχυρά συστήματα υγείας στον κόσμο, καθώς και το ότι πριν από την πανδημία υπήρχε λίστα αναμονής για ΜΕΘ» αναφέρει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης τονίζει ότι το τελευταίο πράγμα που θα έκανε ο ίδιος και η κυβέρνηση θα ήταν να αντιδικήσουν με εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. «Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να τους εξοπλίσουμε όσο μπορούμε καλύτερα για να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο» σημειώνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης από Βρετανία: Όχι στο μοντέλο Αυστρίας – Δεν θα επιβάλλουμε πλήρες lockdown στους ανεμβολίαστους (Βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο “Good morning Britain”

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας