9:28 Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Γ. Πατούλης για κορωνοϊό: Θα πρέπει να δείξουμε ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα, για να θωρακίσουμε τη χώρα

Γ. Πατούλης για κορωνοϊό: Θα πρέπει να δείξουμε ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα, για να θωρακίσουμε τη χώρα

Τα ανησυχητικά δεδομένα της πορείας του κορωνοϊού συζητήθηκαν από τον ιατρικό σύλλογο μπάσκετ Αθηνών. Τα ανησυχητικά δεδομένα της πορείας του κορωνοϊού συζητήθηκαν από τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών.

Της Αλεξίας Σβώλου

Η διασπορά του κορωνοϊού συζητήθηκαν στο πλαίσιο της χθεσινής (27/8/2020) συνεδρίασης του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Τονίστηκε μεταξύ άλλων, η ανάγκη να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα διαγνωστικά τεστ σε κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα σε όσους έχουν επιστρέψει από προορισμούς με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και εργάζονται σε επαγγελματικούς χώρους που μπορούν να συντελέσουν στη διασπορά του ιού.

Έγινε αναφορά στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συνέβαλε σημαντικά στην αναχαίτηση της επιδημίας και επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια δυναμική. Επίσης συζητήθηκε το κρίσιμο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης του ΙΣΑ, για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασπορά του ιού.

Παράλληλα τονίστηκε για άλλη μια φορά ότι ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που παραπληροφορούν το κοινό και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, διασπείροντας απόψεις για την επιδημία που δεν συνάδουν με τα επιστημονικά δεδομένα.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Οι τελευταίες επιδημιολογικές εξελίξεις χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Θα πρέπει να δείξουμε ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα, για να θωρακίσουμε υγειονομικά τη χώρα μας και να προστατέψουμε τόσο τον εαυτό μας όσο και τους συμπολίτες μας. Με ομοψυχία και ενότητα θα βγούμε νικητές και από αυτή τη μάχη»

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας