22:39 Κυριακή 7 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Γ. Πατούλης: «Οι νέες γεννήσεις στην εποχή του COVID χρειάζονται την υποστήριξη της Πολιτείας»

Γ. Πατούλης: «Οι νέες γεννήσεις στην εποχή του COVID χρειάζονται την υποστήριξη της Πολιτείας»

Γιώργος Πατούλης: «Οι νέες γεννήσεις στην εποχή του COVID χρειάζονται την υποστήριξη της Πολιτείας ώστε η Ελλάδα να μην γεράσει τόσο πρόωρα μετά την δοκιμασία της πανδημίας»

Την επίσκεψη του πρωτοπόρου Νορβηγού καθηγητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο Zoltan Fedorcsak, και της ομάδας του δέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής για την Μεταμόσχευση ωοθηκικού ιστού, που πραγματοποιήθηκε ζωντανά από το χειρουργείο σε σύνδεση με δώδεκα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία και τρεις πανεπιστημιακές κλινικές, εγκαινιάζοντας την συνεργασία Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα της Υγείας, για λόγους εκπαιδευτικούς στους κλινικούς γιατρούς ώστε να γίνουν γνωστές οι δυνατότητες τεκνοποίησης των γυναικών που προσβάλλονται από νεοπλασίες.

Η πρωτοποριακή μέθοδος επιτρέπει σε γυναίκες που προσβάλλονται από καρκίνο να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους με τη μέθοδο κρυοσυντήρησης ωοθηκικού ιστού, ώστε όταν ολοκληρώσουν τις θεραπείες τους για τη νόσο να μπορέσουν να τεκνοποιήσουν με φυσική σύλληψη μετά από μεταμόσχευση του αυτόλογου ωοθηκικού τους ιστού.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συνεχάρη τον Νορβηγό καθηγητή και την οργανωτική επιτροπή της επιστημονικής Ημερίδας λέγοντας ότι κομίζει στην ιατρική κοινότητα δύο ελπιδοφόρα μηνύματα, επίκαιρα για την περίοδο της πανδημίας που διερχόμαστε.

«Πρώτον, το ότι η ζωή δεν σταματάει όσο παλεύουμε με μια νόσο, αλλά αγωνιζόμαστε, αντέχουμε και με τη βοήθεια της επιστήμης κτίζουμε τη ζωή ξανά. Και το ίδιο πράττουμε, πολίτες και Πολιτεία, στο παρόν στην καθημερινή μας μαχη με τον COVID-19 », είπε ο Γ.Πατούλης.

Δεύτερον, πρόσθεσε, η πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής ημερίδας από την Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής σε συνεργασία με δώδεκα γυναικολογικές, ογκολογικές και πανεπιστημιακές κλινικές του ΕΣΥ ανά την Ελλάδα, αναδεικνύει την αξία της συνεργασίας Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ιατρική εκπαίδευση καθώς δίνει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή ένα μεγάλο κομμάτι των δημόσιων γυναικολογικών κλινικών με τη συγκεκριμένη μέθοδο και να κατευθύνει υπεύθυνα να διατηρήσουν την γονιμότητα τους οι γυναίκες που διαγιγνώσκονται με νεοπλασίες, μια και η πλειοψηφία τέτοιων περιστατικών απευθύνεται σε δημόσια νοσοκομεία.

«Η πεποίθησή μου είναι ότι όλοι οι ασθενείς, είτε παιδιά, είτε ενήλικες αναπαραγωγικής ηλικίας, πριν να υποβληθούν σε θεραπεία για τον καρκίνο, θα πρέπει να ενημερώνονται για τους τρόπους διατήρησης της γονιμότητάς τους. Οι νέες γεννήσεις, στην εποχή του COVIDχρειάζονται την υποστήριξη της Πολιτείας ώστε μετά την δοκιμασία της πανδημίας, που υφιστάμεθα ως χώρα με σκληρούς δείκτες απωλειών ζωής, η Ελλάδα να μην γεράσει τόσο πρόωρα, όπως οι δυσμενείς προβλέψεις διαμηνύουν. »

Στην συνάντηση του Γ. Πατούλημε τον Νορβηγό καθηγητή PeterZoltanFedorcsak, HeadofDepartmentofReproductiveMedicine, OsloUniversityHospital, μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ΕΕΑΙ) και Επιστημονικός Διευθυντής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ,κ. Κωνσταντίνος Πάντος, ο Καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Διευθυντής ΜΙΥΑΠΓΝ Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Νταφόπουλος και οι συνεργάτες πρωτοπόρου καθηγητή η Ελληνίδα κα Μαρία Μπίμπα, ο DrGuri B Majak, DrThomasFredrikThaulow, και MrsMarieIndahl

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας