21:26 Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Γ. Σχοινιωτάκης: "Ψέματα από τον κ. Τσίπρα με στόχο να... πεθάνουν στην ψάθα οι συνταξιούχοι δικαστές"

Γ. Σχοινιωτάκης: "Ψέματα από τον κ. Τσίπρα με στόχο να... πεθάνουν στην ψάθα οι συνταξιούχοι δικαστές"
  • Ο τέως γενικός επίτροπος της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης, μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο ραδιόφωνο του Alpha
  • Λάβρος κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα ψέματά του περί των περικοπών των συντάξεων των δικαστικών
  • Θεωρεί πως η διαμάχη Κοντονή – Σακελλαρίου οφείλεται στον παραδοσιακό μη σεβασμό της εκτελεστικής εξουσίας προς τις άλλες δύο

Ο τέως γενικός επίτροπος της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιώργος Σχοινιωτάκης, μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό και στο «Νυχτερινό Ρεπορτάζ» και είπε πως δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση σε κανέναν η ωμή επέμβαση του υπουργού προς τις δικαστικές αρχές, καθώς ισχύει η παντοτινή ασέβεια της εκτελεστικής εξουσίας προς τις άλλες δύο. Αρχικώς, ωστόσο, σχολίασε την περικοπή των συντάξεων των δικαστικών στο 80%:

«Ο στόχος για τους δικαστικούς συνταξιούχους είναι να τους πεθάνουν. Δεν υπάρχει άλλη τάξη στην ελληνική επικράτεια που να έχει υποστεί περικοπές γύρω στο 80% των συντάξεών της. Οι συνταξιούχοι δικαστές έχουν γίνει στόχος για να τους εξαναγκάσουν να φύγουν από αυτή τη ζωή με αναξιοπρέπεια και σαν διακονιάρηδες. Και κανένας από τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης, που είναι όλοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης, δεν βγαίνει να πει την αλήθεια. Βγήκε μία κυρία προ ημερών και έγραψε μάλιστα σε εφημερίδα, ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι 25%. Παρουσιάζεται και κάνει την οικονομολόγο και την ξερόλα. Αν θέλει να ενημερώνει με ακρίβεια και δικαιοσύνη να πάει να μάθει από το λογιστήριο του κράτους τι περικοπές έχουν γίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο κύριος Τσίπρας είχε υποσχεθεί πως δεν θα κόψει συντάξεις από δικαστές που πήραν πριν από το 2010 σύνταξη. Παραβίασε και αυτή την υπόσχεσή του ο κύριος Τσίπρας δυστυχώς. Και έκοψε επιπλέον του 60% που είχε κόψει ο Σαμαράς με το νόμο του 2012, άλλο ένα 20% με το νέο νόμο που ψήφισε.

Με λίγα λόγια θέλουν τους παλαιούς δικαστές να τους βλέπουν να ζητιανεύουν και να μην έχουν που να κοιμηθούν. Αυτή είναι η κατάντια!»

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι οι δικαστές έπαιρναν μεγάλες συντάξεις, ισχυρίστηκε ο Πέτρος Κουσουλός, για να απαντήσει ο Γιώργος Σχοινιωτάκης:

«Αυτό είναι εντελώς ανακριβές και άδικο, διότι οι πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων και οι ανώτατοι δικαστές, πριν από το 2009 έπαιρναν μισθούς λίαν ικανοποιητικούς, αλλά με βάση αυτούς τους μισθούς, πλήρωναν, χωρίς την παραμικρή χρονική παράληψη, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, πάνω στην οποία ορίστηκε η σύνταξή τους. Δεν πήραν σύνταξη που δεν δικαιούνταν, αλλά σύνταξη με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές του τότε νόμου, που έλεγε πως η σύνταξη είναι ένας θεσμός ανταποδοτικός».

Το σχόλιό του σχετικά με τη διαμάχη του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και του Επικεφαλής του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νίκο Σακελλαρίου

«Αυτές οι καταστάσεις υπήρχαν πάντοτε και θα υπάρχουν, όσο δεν σέβεται η εκτελεστική εξουσία τις άλλες δύο που είναι ισότιμες. Η εκτελεστική έχει απορροφήσει τη νομοθετική, διότι ο μακαρίτης ο Αβέρωφ το είχε πει: «Όποιος φύγει από το μαντρί, το τρώει ο λύκος». Συνεπώς η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή η κυβέρνηση με τους επικεφαλής της, όταν πει στους βουλευτές του κόμματος που κυβερνά: ‘θέλω να ψηφίσετε αυτό το νόμο,’ βλέπετε κανέναν από αυτούς που λένε δεν θα ψηφίσουμε τα μνημόνια, να πηγαίνει στη Βουλή και να καταψηφίζει; Όχι βέβαια, διότι ισχύει το σλόγκαν του Αβέρωφ. Εκεί έχει καταντήσει η σημερινή πολιτική ζωή. Όλοι κοιτάνε το προσωπικό τους συμφέρον και όχι της κοινωνίας».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας