10:37 Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Γ. Τσατάνη: Έχω αντίγραφο της εταιρίας για τα τηλεφωνήματα Παπαγγελόπουλου

Γ. Τσατάνη: Έχω αντίγραφο της εταιρίας για τα τηλεφωνήματα Παπαγγελόπουλου

Η Γ. Τσατάνη, η πρώην Εισαγγελέας Εφετών φέρεται να υποστηρίζει ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία  τα οποία μάλιστα είναι πρόθυμη και να τα καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής όσον αφορά τις καταγγελίες της περί πιέσεων κι εκβιασμού του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αναφορικά με την υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου.

«Έχω το αντίγραφο της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που αποδεικνύει τις κλήσεις Παπαγγελόπουλου»

Συγκεκριμένα, συνεχίζοντας για δεύτερη ημέρα σήμερα την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες είπε τα εξής:

Γιάννης Μπούγας (ΝΔ): Είχατε πει ότι «έχετε όλα τα στοιχεία για τις πιέσεις που δεχθήκατε από τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Γ. Τσατάνη: Έχω αντίγραφο από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που θα αποδείξει τα τηλεφωνήματα με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Θα σας το προσκομίσω.

Το θέμα αφορά κυρίως την καταγγελία της ότι στις 22 Νοεμβρίου 2015 ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, υπό την «απειλή» ότι θα ξεσπάσει «άγριος πόλεμος» εναντίον της, την εκβίασε τηλεφωνικά προκειμένου να επιστρέψει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προηγούμενη κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή, η κ. Τσατάνη είχε αναφέρει ότι: «Στις 22 Νοεμβρίου 2015 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: “Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει άγριος πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου».

Τσατάνη: «Δεν υπέκυψα στον βρώμικο πόλεμο»

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, η πρώην Εισαγγελέας Εφετών, κληθείσα να σχολιάσει τη συμπεριφορά Παπαγγελόπουλου, την αφαίρεση της επίμαχης δικογραφίας από την ίδια και τη στοχοποίηση για την οποία έχει μιλήσει η ίδια, φέρεται να την περιέγραψε ως πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά, επιμένοντας στις καταγγελίες της για «βρώμικο πόλεμο» και εκτιμώντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι θα ενέδιδε στις πιέσεις τους, αλλά η ίδια δεν υπέκυψε.

Ο διάλογος που διημείφθη κατά πληροφορίες έχει ως εξής:

Ζωή Ράπτη (ΝΔ): Στην αναφορά σας στον Άρειο Πάγο υποστηρίζετε ότι παρανόμως ο κ. Παπαγγελόπουλος σας αφαίρεσε την δικογραφία Βγενόπουλου.

Γ. Τσατάνη: Κάθε μου παραγγελία την κοινοποιούσα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όμως από πλευράς του κ. Παπαγγελόπουλου έχω να πω ότι, εδώ έχει λάβει χώρα ειδική καθορισμένη συμπεριφορά του. Δηλαδή «διώξτε την δικογραφία και να παραδοθεί αλλού».

Ζ. Ράπτη: Έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο;

Γ. Τσατάνη: Από το 1981 μέχρι το 2019 προσωπικά εγώ δεν γνωρίζω να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Οπωσδήποτε βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Ίσως ο κ. Παπαγγελόπουλος πίστευε ότι ήμουν ένα διαβλητό άτομο και ότι θα ενδώσω. Παρά την στοχοποίηση εγώ δεν ενέδωσα. Δεν μπορούσα να δεχθώ ότι θα ερχόμουν αντιμέτωπη με όλο αυτό τον βρώμικο πόλεμο που είχε προεκτάσεις και σε μέλη της οικόγενειάς μου.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας