7:29 Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Γαλλία Google: Πρόστιμο 220εκ. ευρώ από την Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού

Γαλλία Google: Πρόστιμο 220εκ. ευρώ από την Γαλλική Αρχή Ανταγωνισμού

Γαλλία Google: Πρόστιμο 220 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στη Google μετά την έρευνα της Γαλλικής Αρχής Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την οποία ο τεχνολογικός κολοσσός παραβίαζε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της διαδικτυακής διαφήμισης.

Όπως αποδείχθηκε, η Google παρέπεμπε τις επιχειρήσεις για διαφημίσεις στις δικές της υπηρεσίες, ωθούμενη σε διακρίσεις εις βάρος άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών. Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές της Γαλλίας, οι αντίπαλοι της Google υπέφεραν με τις πρακτικές της.

Η Isabelle de Silva, η οποία ηγείται της γαλλικής Αρχής Ανταγωνισμού, τόνισε: «Η απόφαση για το πρόστιμο στην Google είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς είναι η πρώτη παγκοσμίως που αντιμετωπίζει το ζήτημα των πολύπλοκων αλγοριθμικών διαδικασιών δημοπρασίας για τη διαδικτυακή διαφήμιση.

Αυτές οι πολύ σοβαρές πρακτικές έχουν τιμωρήσει τον ανταγωνισμό στην αναδυόμενη αγορά διαφήμισης στο διαδίκτυο και έχουν επιτρέψει στην Google όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της. Αυτή η κύρωση και αυτές οι δεσμεύσεις θα καταστήσουν δυνατή την αποκατάσταση ισότιμων όρων ανταγωνισμού και την ικανότητα των εκδοτών να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους διαφημιστικούς τους χώρους.»

Στον αντίλογο, η Google εξήγησε ότι θα αλλάξει τους κανόνες διαφήμισης, προσφέροντας στους εκδότες «αυξημένη ευελιξία», βελτιώνοντας τη λειτουργία μεταξύ του Ad Manager και άλλων διαφημιστικών πλατφορμών.

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας