4:19 Κυριακή 26 Ιουνίου 2022
eReportaz

Live:

Γαλλία: Σύντομα θα πάρει τη θέση της Δέλτα η παραλλαγή Όμικρον

Γαλλία: Σύντομα θα πάρει τη θέση της Δέλτα η παραλλαγή Όμικρον

Η Γαλλία είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό κύμα της επιδημίας λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.

Παράλληλα όμως ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης για τη διαχείριση της κρίσης της covid-19 κ. Ζαν- Φρανσουά Ντελφρεσί, προειδοποίησε ότι σύντομα ίσως πάρει τη θέση του το στέλεχος Όμικρον.

«Ο πραγματικός εχθρός είναι το πέμπτο κύμα με το στέλεχος Δέλτα (…) Αναμένουμε να δούμε σταδιακή άνοδο του στελέχους Όμικρον, το οποίο θα πάρει τη θέση του Δέλτα», επεσήμανε ο Ντελφρεσί μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, επαναλαμβάνοντας ότι οι αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν νέα lockdowns.

Εξάλλου χθες, Τετάρτη, ο Ντελφρεσί, μιλώντας σε επιτροπή της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, τόνισε ότι το πέμπτο κύμα της επιδημίας, που οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα, δεν αποτελεί παρελθόν, καθώς «το πραγματικό κύμα είναι τώρα».

«Είναι το ίδιο στέλεχος Δέλτα με τον Ιούνιο, δεν έχει παραλλαχθεί. Αυτό που συμβαίνει τώρα οφείλεται στις μετεωρολογικές συνθήκες που μας κάνουν να ζούμε περισσότερο μέσα», εκτίμησε.

Χθες, Τετάρτη, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σχεδόν 50.000 νέα κρούσματα covid-19 για το προηγούμενο 24ώρο. Πρόκειται για ποσοστό που δεν είχε καταγραφεί στη χώρα μετά το τρίτο κύμα της επιδημίας, την άνοιξη του 2021. Εξάλλου την Τρίτη ξεπεράστηκε το όριο των 10.000 ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19.

«Αυτό το κύμα εξελίσσεται εξαιρετικά γρήγορα και επιταχύνθηκε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες», σημείωσε ο Ντελφρεσί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον «θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να εγκατασταθεί» στη χώρα. Προτεραιότητα, σύμφωνα με τον Ντελφρεσί, έχουν η επιτάχυνση των αναμνηστικών δόσεων και η τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας.

Διαβάστε ακόμη

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα από τον Υπουργό Υγείας

Εμβόλια Pfizer και Moderna: Τι δείχνει η πρώτη μεγάλη σύγκριση της αποτελεσματικότητάς τους

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας