22:59 Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
eReportaz

Live:

Γάλλοι και Έλληνες μαζί στην καταπολέμηση του διεθνούς λαθρεμπορίου ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Γάλλοι και Έλληνες μαζί στην καταπολέμηση του διεθνούς λαθρεμπορίου ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Περίπου πενήντα Γάλλοι, Έλληνες, Δυτικά Βαλκάνια και διεθνείς ειδικοί συναντώνται στην Αθήνα αύριο Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου για να εργαστούν για την ενίσχυση της συνεργασίας στην καταπολέμηση της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το σεμινάριο, που χρηματοδοτείται από τη Γαλλία και συνδιοργανώνεται με τις ελληνικές αρχές, θα ανοίξουν ο κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Patrick MAISONNAVE, Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο κ. Ιωάννης ΔΑΛΑΧΑΝΗΣ, Ταξίαρχος, Αρχηγός το τμήμα ασφαλείας της ελληνικής αστυνομίας και ο κ. Jean-Claude BRUNET, Γάλλος Πρέσβης αρμόδιος για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι ανταλλαγές μεταξύ των συμμετεχόντων θα επικεντρωθούν στην παγκόσμια προσέγγιση για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, φέρνοντας σε επαφή σχετικά θέματα και όλους τους επιχειρησιακούς παράγοντες. Θα στοχεύουν στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, ιδίως στον τομέα των πληροφοριών σχετικά με εγκληματικές οργανώσεις.

Θα συμμετάσχουν Γάλλοι και Έλληνες εμπειρογνώμονες, εκπρόσωποι της Europol, της Eurojust και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), της IntegrativeInternal Security (IISG), καθώς και εκπρόσωποι χωρών της περιοχής και της γειτονιάς (Αλβανία , Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κοσσυφοπέδιο, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία και Σλοβενία).

Μόνο η εναρκτήρια συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας στις 27 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ., θα είναι ανοιχτή στον Τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο… τζαμπατζής καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Βορείου Ελλάδος!

Καταδίωξη θρίλερ τη νύχτα – Πτέραρχος εα οδηγούσε αντίθετα στην εθνική οδό!

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

                

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας