2:31 Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:


Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης θα καταλάβει ότι στον πρωτογενή τομέα η προπαγάνδα δεν πιάνει

Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης θα καταλάβει ότι στον πρωτογενή τομέα η προπαγάνδα δεν πιάνει

Tο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) από την ίδρυση του και μέχρι σήμερα, σε αντίθεση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, έχει την άποψη ότι ο αγροδιατροφικός τομέας δεν αποτελεί διαρθρωτικό μειονέκτημα της χώρας. Αποτελεί κατ’ εξοχήν παραγωγικό πυλώνα που μπορεί να πατήσει η ανάπτυξη του τόπου», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη με αγροτικά στελέχη το απόγευμα . Σημείωσε ότι ήταν το ΠΑΣΟΚ εκείνο που έφερε στην πρώτη γραμμή την αγρότισσα και τον αγρότη, που πίστεψε στην σημασία του πρωτογενή τομέα.

«Οι αγρότες βλέπουν την αδράνεια και την επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντί τους, που προστίθεται στην αντιαγροτική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης. Ενέργειες και παραλείψεις που οδηγούν τον πρωτογενή τομέα και το εισόδημα των αγροτών σε αδιέξοδα σε όλη τη χώρα από την Κρήτη έως τον Έβρο», παρατήρησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μέτρα και προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης για να αλλάξει έστω και λίγο το αυτό το κλίμα. Ο κ. Μητσοτάκης να καταλάβει ότι στον πρωτογενή τομέα η προπαγάνδα δεν πιάνει», ενώ συμπλήρωσε πώς στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρωτογενής τομέας είναι φτωχός συγγενής.

«Για όλα τα παραπάνω προβλήματα ως Κίνημα Αλλαγής έχουμε επεξεργαστεί και καταθέσει αναλυτικές προτάσεις.Πρώτα για την άμεση στήριξη του Έλληνα αγρότη. Απαιτείται ένα σύγχρονο εφαρμόσιμο εθνικό στρατηγικό σχέδιο τόσο για την εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας («Green Deal») όσο και της πολιτικής από το Χωράφι στο Πιάτο (“From Farm to Fork”) που θα λαμβάνει υπόψη τα πλεονεκτήματα, τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες της χώρας», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά. Ακόμη ανέφερε πως ο Κίνημα Αλλαγής δεν καλύπτει μόνο το κενό αξιόπιστης αξιωματικής αντιπολίτευσης που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προβάλλει πλέον προτάσεις αξιόπιστης διακυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Β. Κικίλιας: Εγκαινίασε 12 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας

Μητσοτάκης: Πιθανόν να φτάσουμε μέχρι το Πάσχα χωρίς διασκέδαση – Το λάθος μου στην Πάρνηθα

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας