21:10 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024
eReportaz

Live:

Γεωργιάδης : Αν υπάρχει συνωστισμός στην Ερμού θα κοπεί "μαχαίρι" το click away – Δεν θα υπάρξουν παιχνίδια στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Γεωργιάδης : Αν υπάρχει συνωστισμός στην Ερμού θα κοπεί "μαχαίρι" το click away – Δεν θα υπάρξουν παιχνίδια στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει κατηγορηματικά πως θα βάλει τέλος στο click away, σε περίπτωση που παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού έξω από τα καταστήματα και δη σε παραδοσιακές μεγάλες αγορές όπως η Ερμού.

Συγκεκριμένα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης:«Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός» ανέφερε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών».

«Η ‘’παράδοση εκτός’’ δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, «ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα. Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS… Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα» είπε.

«Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν και μετά» αποσαφήνισε για τις μετακινήσεις. «Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές» διεμήνυσε εκ νέου ο υπουργός.

Με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένταση στον αέρα και βολές κατά του Α. Γεωργιάδη από τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Video)

Νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 5:00 -Πώς θα λειτουργήσει το click away

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

         

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας