13:19 Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
eReportaz

Live:

Γεωργιάδης: Γιατί με κρατάει όμηρο τρία χρόνια τώρα η Τουλουπάκη;

Γεωργιάδης: Γιατί με κρατάει όμηρο τρία χρόνια τώρα η Τουλουπάκη;

Μου έκανε κατάπληξη η ανακοίνωση της κυρίας Τουλουπάκη εναντίον μου και θα σας πω και αμέσως το γιατί. Η κυρία Τουλουπάκη γιατί με κατηγόρησε; Γιατί λέει ως εν ενεργεία αξιωματούχος έκανα παρέμβαση σε εκκρεμούσα υπό διερεύνηση υπόθεση και άρα πρέπει να καταδικαστεί η Ελλάδα για καταπάτηση των δικαιωμάτων της βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας.

Συγγνώμη, γιατί η κυρία Τουλουπάκη κωφεύει όλα αυτά τα χρόνια που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Πολάκης, ο κ. Τζανακόπουλος και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατηγορούν δημοσίως για κλέφτες για την υπόθεση της NOVARTIS;

Γιατί η κυρία Τουλουπάκη δείχνει τέτοια επιλεκτική ευαισθησία; Δεν έβλεπε εν ενεργεία αξιωματούχους να πλήττουν το τεκμήριο αθωότητας, το δικό μου και των άλλων;

Και η κυρία Τουλουπάκη αισθάνεται την ανάγκη να μας δώσει κάποτε κάποια εξήγηση, γιατί με κρατάει τρία χρόνια τώρα όμηρο; Για ποιο λόγο; Ή έχει βρει στοιχεία εναντίον μου για το μόνο αδίκημα για το οποίο μπορεί να με ελέγξει, που είναι η νομιμοποίηση εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα ή δεν έχει βρει. Αν έχει βρει, την παρακαλώ πολύ να μου ασκήσει δίωξη. Αν δεν έχει βρει, την παρακαλώ πολύ να τη βάλει στο αρχείο. Αλλά να με κρατάει σε ομηρία επ’ άπειρον, με συγχωρείτε, παραπάει.

Όσον αφορά το σχόλιο που έκανα και στο οποίο φυσικά επιμένω, είναι ότι η κυρία Τουλουπάκη έχει ένα σημαντικό πρόβλημα.

Στην απολογία της γράφει ότι όταν έστειλε τον φάκελο στη Βουλή, πίστευε ότι το μόνο αδίκημα που μπορούσε να διερευνήσει ήταν η παθητική δωροδοκία -η νομιμοποίηση εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα- καθόσον όλη η νομολογία συνηγορούσε ότι το ελληνικό Σύνταγμα της απαγόρευε να ελέγξει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Και όμως, ήρθε η ίδια και έκανε δίωξη στον κύριο Ανδρέα Λοβέρδο για το αδίκημα για το οποίο η ίδια παραδέχθηκε ότι όλη η νομολογία και ερμηνεία του ελληνικού Συντάγματος απαγόρευε να ελέγξει.

Γιατί λέει ότι το έκανε; Γιατί της έδωσε άδεια η Βουλή. Συγγνώμη, η Αντεισαγγελέας Εφετών, κυρία Τουλουπάκη, δεν ξέρει ότι μία συγκυριακή απλή πλειοψηφία της Βουλής δεν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα; Εφόσον η ίδια δηλώνει ότι ξέρει ότι το Σύνταγμα το απαγόρευε, επείσθη ότι άλλαξε το Σύνταγμα επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ψήφισαν διαφορετικά; Αυτή η άποψη δεν αντέχει σε κανενός είδους κριτική.

Η κυρία Τουλουπάκη μετά δόλου, για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να παραβιάσει το ελληνικό Σύνταγμα και να ασκήσει δίωξη στον Ανδρέα Λοβέρδο για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, το οποίο δεν είχε δικαίωμα να ελέγξει.

Πόσω μάλλον να ασκήσει δίωξη. Κάποτε δεν πρέπει να μας εξηγήσει γιατί αποφάσισε να παραβιάσει το Σύνταγμα; Προφανώς, εφόσον το έχει κάνει και κριθεί ένοχη από το δικαστήριο για αυτό, είναι ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και αυτό τιμωρείται με πολλά χρόνια φυλακή».


Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για Τσίπρα: «Αν καλύπτει κάποιον που τον βλάπτει σημαίνει πως φοβάται ότι θα τον βλάψει περισσότερο»

Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει τον Παππά γιατί τα ήξερε όλα»

Γεωργιάδης: Τι δουλειά είχε ο Παππάς με την Τουλουπάκη; (ΒΙΝΤΕΟ)


 

*Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας