22:39 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Γερμανία: Αναγκαία μία συνολική, βιώσιμη συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Γερμανία: Αναγκαία μία συνολική, βιώσιμη συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Ότι υπάρχει ανάγκη για μια συνολική, βιώσιμη συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόνισε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο των προτάσεων του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

«Οι πληροφορίες περί πρότασης για περίοδο χάριτος ως το 2040, δεν αλλάζουν κάτι στα δεδομένα που θα συζητηθούν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιουργκ Βαϊσγκέρμπερ. «Ισχύουν αυτά που συμφωνήθηκαν κατά το τελευταίο Eurogroup, στις 9 Μαΐου» συνέχισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Βαϊσγκέρμπερ, στην επικείμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών, υπάρχουν δύο «δέσμες» θεμάτων, «οι οποίες πρέπει πάντα να διαχωρίζονται». «Από τη μία, η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5% το 2018 και από την άλλη πλευρά, η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους», επεσήμανε.

«Το θέμα είναι να συμφωνηθεί ένα βιώσιμο συνολικό πακέτο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους που συζητούνται τώρα, ώστε να εκπληρωθεί η δήλωση του Eurogroup», τόνισε ο ίδιος, και καταλήγοντας σημείωσε ότι «Αυτός είναι ο στόχος αυτής της συνεδρίασης και στόχος μετά είναι να μπορέσει να αποδεσμευτεί μια ανάλογη δανειακή δόση. Αλλά βεβαίως, πρέπει να βλέπουμε το συνολικό πλαίσιο, καθώς όλα αυτά είναι αλληλοεξαρτώμενα».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας