1:35 Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Γερμανία: «Ντου» της αστυνομίας και συλλήψεις ακροδεξιών στοιχείων

Γερμανία: «Ντου» της αστυνομίας και συλλήψεις ακροδεξιών στοιχείων

Η γερμανική κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου μια ακροδεξιά, ρατσιστική ομάδα γνωστή για τον προσηλυτισμό των παιδιών, καθώς η αστυνομία εισέβαλε σε δεκάδες σπίτια των μελών της και σε άλλα κτίρια νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Σε δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε ότι απαγόρευσε την ομάδα Artgemeinschaft, μια αντιδημοκρατική ένωση με περίπου 150 μέλη.

Όλες οι υποοργανώσεις της, συμπεριλαμβανομένων των Gefaehrtschaften, Gilden, Freundeskreise και Familienwerk eV, απαγορεύτηκαν επίσης, ανέφερε το υπουργείο

«Αυτό είναι άλλο ένα σκληρό χτύπημα κατά του δεξιού εξτρεμισμού και (εκείνων) που συνεχίζουν να διαδίδουν τις ναζιστικές ιδεολογίες μέχρι σήμερα», είπε η υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η οργάνωση προσπάθησε να κατηχήσει τα παιδιά και τους νέους τους με την αντιδημοκρατική της ιδεολογία.

Κάτω από την κάλυψη μιας ψευδοθρησκευτικής γερμανικής πίστης στους θεούς, το Artgemeinschaft διέδωσε την κοσμοθεωρία του ναζισμού, ανέφερε το υπουργείο. Εκτός από την ιδεολογία του φυλετικού δόγματος, ο συμβολισμός, οι αφηγήσεις και οι δραστηριότητες της ομάδας έδειξαν περαιτέρω παραλληλισμούς με την ιδεολογία των Ναζί.

Σε επιδρομές νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε 12 πόλεις , η αστυνομία έκανε έρευνα σε 26 διαμερίσματα, 39 μελών της ομάδας καθώς και σε σπίτια παραρτήματα της οργάνωσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε τη νεοναζιστική ομάδα Hammerskins Germany και έκανε επιδρομές σε σπίτια δεκάδων μελών της. Η ομάδα ήταν παρακλάδι μιας αμερικανικής εξτρεμιστικής ομάδας και έπαιξε εξέχοντα ρόλο στην ακροδεξιά σκηνή σε όλη την Ευρώπη.

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

        

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας