22:05 Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
eReportaz

Live:

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ δήλωσε διατεθειμένος να παραιτηθεί από την ηγεσία του CDU

Γερμανία: Ο Άρμιν Λάσετ δήλωσε διατεθειμένος να παραιτηθεί από την ηγεσία του CDU

Ο Άρμιν Λάσετ προσφέρθηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του CDU, για να ανοίξει τον δρόμο για τον διάδοχό του, μετά την αποτυχία στις εκλογές, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματος, ο Λάσετ φέρεται να είπε ότι πρέπει να γίνει μία νέα αρχή μετά την εκλογική ήττα, μία διαδικασία που θέλει να βοηθήσει στον συντονισμό της.

O κ. Λάσετ ανέφερε ότι το προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν ευρύτατες διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να αποφασιστεί σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το κόμμα. Σύμφωνα με τον ‘Αρμιν Λάσετ, πρέπει να υπάρξει αλλαγή αρχηγού, αντιπροέδρων και του συνόλου του ομοσπονδιακού προεδρείου του CDU, στο προσεχές Συνέδριο. Στο μεταξύ θα εξεταστούν και τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Ο αρχηγός του CDU τόνισε πάντως ότι η Χριστιανική Ένωση παραμένει διατεθειμένη να συζητήσει έναν ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό “Τζαμάικα” (CDU/CSU, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι) “μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η “Τζαμάικα” δεν θα αποτύχει εξαιτίας των προσώπων.

Διαβάστε ακόμη

Ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία μέχρι το τέλος του 2021

Πολωνία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε ασύμβατα με το Σύνταγμα ορισμένα άρθρα των ευρωπαϊκών Συνθηκών

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

               

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας