22:29 Τρίτη 21 Μαρτίου 2023
eReportaz

Live:

Γερμανικές τράπεζες: Θα δέχονται bitcoin από το 2020

Γερμανικές τράπεζες: Θα δέχονται bitcoin από το 2020

Οι γερμανικές τράπεζες σύμφωνα με ανακοίνωση θα διαθέτουν και θα δέχονται bitcoin από το 2020.

Η Γερμανική Βουλή πέρασε νέα νομοθεσία που ρυθμίζει την συνεργασία των τραπεζών με τα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων. Η νομοθεσία αφήνει χώρο στις τράπεζες να προσφέρουν Bitcoin στους πελάτες τους, αφού πέρασε ως τροπολογία σε νόμο που ενσωματώνει οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την Handelsblatt, ο νόμος πρόκειται να ισχύσει από τις αρχές του 2020, ενώ τα ανταλλακτήρια πλέον θα μπορούν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τις εγχώριες τράπεζες, με την έκδοση νέας ειδικής άδειας από την ρυθμιστικές αρχές της Γερμανίας.

Ημη έγκαιρη αδειοδότηση τους θα σημαίνει και αυτόματα τον αποκλεισμό τους από τις γερμανικές τράπεζες.

Ο νέος νόμος

Ο νέος νόμος που ρυθμίζει την συνεργασία των τραπεζών και την σχέση τους με τα ψηφιακά νομίσματα επιτρέπει όμως και για πρώτη φορά και την αγορά και πώληση τους όχι μόνο σε πελάτες αλλά και θεσμικούς επενδυτές καθώς και την αποθήκευσή τους από τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα.

Το νομοσχέδιο αίρει τις απαγορεύσεις και θα επιτρέπει στις γερμανικές τράπεζες να προσφέρουν στους πελάτες τους bitcoin, πέρα από παραδοσιακά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από το γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, και αναμένεται να υπογραφεί από τα 16 κρατίδια.

Ο Σβεν Χίλντεμπραντ, της συμβουλευτικής Distributed Ledger Consulting, επαίνεσε το νέο νόμο ως βήμα για τη Γερμανία «να γίνει κρυπτο-παράδεισος» και πρόσθεσε ότι ο Γερμανός νομοθέτης διαδραματίζει πρωτοπόρο ρόλο στη ρύθμιση της κρυπτο-αποθήκευσης».

Αντιδράσεις

Από την άλλη, ορισμένοι ειδικοί της γερμανικής βιομηχανίας ανησυχούν για την προστασία των καταναλωτών καθώς θεωρούν ότι οι καταναλωτές υπάρχει περίπτωση να δελεάζονται από τις τράπεζες για να επενδύσουν σε bitcoin, χωρίς να κατανοούν τους κινδύνους και κατά συνέπεια να χάνουν τις επενδύσεις τους.

Η γερμανική ένωση τραπεζών (BdB), φάνηκε θετική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί προσβλέπει σε επιπλέον έσοδα για τα μέλη της, πιστεύοντας πως έχουν εμπειρία στο να διατηρούν τα περιουσιακά στοιχεία των πελατών τους ασφαλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απάτη πολλών αστέρων με τα bitcoin!

Τα περασμένα μεγαλεία της Deutsche Bank

Πηγή: Newmoney.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

     

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας