22:15 Τετάρτη 25 Μαΐου 2022
eReportaz

Live:

Γερμανική επένδυση για εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Γερμανική επένδυση για εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Την Τετάρη 13.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Electric Cars e.GO Made in Greece» με αφορμή την «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Στην ειδική διαδικτυακή εκδήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann και ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης αναμένεται να υπογράψουν το μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

H Νext.e.Go Mobile ιδρύθηκε το 2015 στη Γερμανία και απασχολεί περίπου 450 εργαζομένους. Από το 2018 η εταιρεία παράγει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life.

Την είδηση προανήγγειλλε χθες σε μία αποστροφή του ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2021. Μέχρι στιγμής έχει εξετάζει 3 περιοχές στην Ελλάδα, έχοντας κατά προτίμηση, τα εξής κριτήρια: Να βρίσκεται κοντά σε μεγάλο οδικό άξονα, να έχει σύνδεση με λιμάνι, αεροδρόμιο και με σιδηροδρομική γραμμή.

Η επένδυση, μετά και το project της Volswagen στην Αστυπάλαια, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης:

Βουλή-Μητσοτάκης: Μείωση ενοικίου 80% στις κλειστές επιχειρήσεις

Σε φάση υλοποίησης το μεγάλο project της Volkswagen στην Αστυπάλαια

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

       

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας