Γερμενής: “Ο ηλίθιος (Ρουπακιάς) σκότωσε τον Φύσσα κι έστειλε τη Χρυσή Αυγή στα κάτεργα”

Γερμενής: “Ο ηλίθιος (Ρουπακιάς) σκότωσε τον Φύσσα κι έστειλε τη Χρυσή Αυγή στα κάτεργα”

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενής, γνωστός ως «Καιάδας», απολογήθηκε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, μίλησε για πολιτική δίωξη και αρνήθηκε ότι ήταν παρών σε διάφορα επεισόδια που έχει τοποθετηθεί από διάφορους μάρτυρες, ενώ δέχθηκε τις επικρίσεις της πρόεδρου, προκειμένου να απαντά σε σειρά ερωτήσεων.


Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα μίλησε για έναν «ηλίθιο» και για δύο παρέες που χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα να χαθεί ένας νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός». Όπως ανέφερε, «μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τι έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν και ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα», ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει μάθει τι έχει συμβεί.

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τι γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Ο Γ. Γερμενής υποστήριξε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «μύθος» για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά», ενώ πρόσθεσε ότι διώκεται «καθαρά πολιτικά». «Είμαστε εδώ επειδή ήμασταν βουλευτές. Εδώ πέρα διώκονται μόνο όσοι ήταν βουλευτές» είπε. Παράλληλα, δήλωσε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του λέγοντας πως είναι προσωπικό ζήτημα, χωρίς να αποκλείει τη συμμετοχή του σε νέο πολιτικό φορέα.

Όσο για την πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νικ. Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχής δήλωση που δημιούργησε αίσθηση». Όπως είπε, «ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι..»

Ο Γ. Γερμενής σε αρκετά σημεία υπήρξε προκλητικός απέναντι στην έδρα, αφού αντιδρούσε σε ερωτήσεις που του έκαναν. «Έχετε να με ρωτήσετε κάτι για τις κατηγορίες; Αυτά να απαντήσω» ήταν το σχόλιο του με την πρόεδρο να απαντά «δεν θα θέσετε εσείς τους όρους των ερωτήσεων του δικαστηρίου» ενώ σε άλλο σημείο της απολογίας του τού είπε: «Δεν είναι αυτός τρόπος που απευθύνεστε στο δικαστήριο. Είναι η δεύτερη φορά που κάνω μία επισήμανση».

Σχόλια