9:50 Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
eReportaz

Live:

Γεροβασίλη: Προτεραιότητά μας να φτάσουμε στη συζήτηση για ρύθμιση του χρέους

Γεροβασίλη: Προτεραιότητά μας να φτάσουμε στη συζήτηση για ρύθμιση του χρέους

Ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι «να φτάσουμε στη συζήτηση για ρύθμιση του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους», καθώς «όλα μπροστά μας θα είναι πιο εύκολα», δήλωσε μεταξύ άλλων η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη αναγνώρισε ότι «οι πολίτες δικαίως έχουν αγωνία, διότι υπάρχει μια σειρά θεμάτων, για τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να ρυθμιστούν αυτές τις μέρες», ωστόσο συνέστησε «ψυχραιμία για λίγο». «Δεν μπορούμε να είμαστε πρόχειροι. Θα πρέπει να παίρνουμε μέτρα, τα οποία να μπορούμε και να εφαρμόζουμε και να είμαστε και ειλικρινείς, ανοιχτοί, διαφανείς απέναντι στον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είπαμε ότι μέτρα είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε. Μέτρα όχι μόνο από τα μνημόνια, αλλά και από την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας για την οποία επαναλαμβάνω δεν είμαστε οι υπεύθυνοι. Βρήκαμε μια κατάσταση και προσπαθούμε με το λαό όρθιο, να βγούμε από αυτό τον δύσκολο δρόμο. Επομένως, η φροντίδα μας όλη είναι να προστατεύσουμε αυτούς που είναι οι πιο αδύναμοι και επίσης να επιβαρύνουμε κάποιους που είναι πλούσιοι και είναι ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Θα επιβαρυνθούν αυτοί, αλλά προστατεύονται λιγότερο, αυτοί που αντέχουν περισσότερο», εξήγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ακόμη, η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι το μέτρο για τον ΦΠΑ στη εκπαίδευση ήταν άδικο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση το δέχθηκε «κάτω από ασφυκτικές πιέσεις και εκβιασμούς μπροστά στον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας», ενώ στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση αναζητάει πάρα πολλά ισοδύναμα για πάρα πολλά πράγματα, ανέφερε πως «δεν είναι έτσι» και εξήγησε ότι υπάρχουν προτεραιότητες.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση αφαίρεσε από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή την αύξηση της φορολογίας των ενοικίων, γεγονός που δημιουργεί μια τρύπα 200 εκατ. ευρώ, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «ό,τι βγήκε με απόφαση, σημαίνει ότι υπάρχει τρόπος να επιλυθεί ήδη, δεν είναι κάτι που το ψάχνουμε στο κενό».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού σημείωσε ότι «όλες οι μελέτες λένε πως αν δεν υπάρξει συνολική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, το 2018 δε θα υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα», επεσήμανε πως κομμάτι της επιτυχίας της διαπραγμάτευσης, το καλοκαίρι, είναι και το γεγονός πως εάν η κυβέρνηση παρουσιάσει στους δανειστές μια ολοκληρωμένη δική της πρόταση, που «θα εξασφαλίζει και βιωσιμότητα στο Ασφαλιστικό Σύστημα με κοινωνικά χαρακτηριστικά, τότε μπορεί πολλά από αυτά τα οποία προσπαθούσαν οι δανειστές να επιβάλλουν να μην ισχύουν».

Τέλος, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες σημείωσε ότι «έρχεται για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με όρους διαφάνειας αλλά και βιωσιμότητας αυτών που θα αποφασίσουν να μπουν σε αυτόν τον διαγωνισμό».

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

      

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας