2:16 Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
eReportaz

Live:

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Περίπου 50.000 Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν χθες το βράδυ στο Σάο Πάολο για τις εξωφρενικές ανατιμήσεις των βασικών προϊόντων και τις κολοσσιαίες δαπάνες (11 δισεκ. ευρώ) για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ.

Η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ στην ομιλία της δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης της είναι η κοινωνική αλλαγή και ακούει προσεκτικά τα παράπονα που εκφράζονται στις διαδηλώσεις. [quote_text color=”#000000″ text_color=”#ffffff”]«Η Βραζιλία ξύπνησε πιο δυνατή σήμερα», τόνισε η Ρούσεφ στην ομιλία της. «Το μέγεθος των χθεσινών διαδηλώσεων δείχνει την ενέργεια της δημοκρατίας μας, τη δύναμη της φωνής των δρόμων και την ευγένεια του πληθυσμού μας».[/quote_text]

Από τις διαδηλώσεις δεν έλειπαν και τα επεισόδια, με μια διαδηλωτών να βάζει φωτιά σε βαν αναμεταδόσεων του τηλεοπτικού καναλιού TV Record και σ’ ένα τραπεζικό κατάστημα κοντά στο δημαρχείο.

Προηγουμένως διαδηλωτές είχαν σπάσει τις βιτρίνες ενός κτιρίου και η αστυνομία είχε αποσυρθεί μέσα σ’ αυτό. Είχαν επιχειρήσει επίσης να μπουν μέσα στο δημαρχείο, αλλά οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Καταστήματα λεηλατήθηκαν και συνθήματα γράφτηκαν στην προσφάτως ανακαινισμένη πρόσοψη της Όπερας. Οι διαδηλωτές χωρίστηκαν μπροστά από το δημαρχείο. Το μεγαλύτερο μέρος τους συνέχισε ειρηνικά προς τη λεωφόρο Παουλίστα.

Εκτός από τη Βραζιλία διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε περίπου τριάντα μικρότερες πόλεις, όπως το Σάο Γκονσάλο κοντά στο Ρίο, όπου διαδήλωσαν 5.000 άνθρωποι, ή το Ζουαζέιρο ντο Νόρτε (βορειοανατολική Βραζιλία), όπου 8.000 διαδηλωτές εμπόδισαν τον δήμαρχο της πόλης να βγει από ένα τραπεζικό κατάστημα, αλλά επίσης τις πόλεις Μανάους και Φλόριανόπολις. Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Μπέλο Οριζόντε, όπου η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε ακόμη

Top News

          

Kάνε εγγραφή στο newsletter eReportaz

Ενημερώσου πρώτος με τα τελευταία νέα στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Συνδέσου μαζί μας